S RUJEVICE NA MAKSIMIR / Dinamo za riječkog dragulja nudi najveću odštetu u povijesti HNL-a?

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prije nekoliko dana pojavila se vijest da Zagrepčani nude 5 milijuna eura za centarfora Ludogoreca Bernarda Tekpateyja

13.2.2023.
16:21
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Prijelazni rok u HNL-u približio se samom kraju, a dva dana prije nego što se spusti zavjesa na relaciji Zagreb – Rijeka procurila je senzacionalna vijest. Naime, 24 sata donosi informaciju da je najsjajniji dragulj riječke svlačionice Matija Frigan na meti Dinama.

Mladi napadač procvjetao je ovog proljeća pod paskom Sergeja Jakirovića, a u 13 ovosezonskih nastupa zabio je sedam pogodaka, a između ostalog poentirao je i u Jadranskom derbiju kada je matirao Sentića za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ DRUGOG KUTA /

NAVIJAČKA GALERIJA Torcida navijala tijekom minute šutnje, a Armada se oprostila od Ćire

Image
IZ DRUGOG KUTA /

NAVIJAČKA GALERIJA Torcida navijala tijekom minute šutnje, a Armada se oprostila od Ćire

Cijena prava sitnica

Prelasci na relaciji između Rujevice i Maksimira već dugo nisu iznenađenje no ono što je bombastično u ovoj priči je iznos koji će Modri navodno platiti za Friganove usluga. Isti izvor navodi kako će Zagrepčani 19-godišnjeg napadača platiti čak 6 milijuna eura što će, ako se transfer realizira, biti najveća odšteta isplaćena unutar HNL-a u povijesti.

Rekord trenutno drži prelazak Marka Roga iz RNK Splita u GNK Dinamo za 5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frigan je ove sezone vruća roba na tržištu. Već su ranije interes pokazivali Lecce, Verona i Lazio, a ozbiljnu je ponudu poslao američki Portland no klubovi se nisu uspjeli dogovoriti oko konačnog iznosa, a ni mladom napadaču se, čini se, nije išlo preko bare.

Modri prate Tekpateyja

Ne treba zanemariti činjenicu da je Dinamo tijekom ovog prelaznog roka Rijeci posudio Niku Jankovića, Denija Jurića i Antonija Marina, a i dao je slobodne papire Emilu Dilaveru kako bi prešao na Rujevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frigana Transfermarkt procjenjuje na 850 tisuća eura no 19-godišnji napadač ima ugovor do ljeta 2025. godine te mu to uz trenutnu formu podiže cijenu. Također, valja naglasiti kako Frigan nije jedini napadač kojeg Dinamo ima na oku. Prije nekoliko dana pojavila se vijest da Zagrepčani nude 5 milijuna eura za centarfora Ludogoreca Bernarda Tekpateyja. Riječ je od 25-godišnjaku koji je zabio Dinamu u posljednjem susretu bugarskog i hrvatskog prvaka. Tekpateyja Transfermarkt procjenjuje na 3.2 milijuna eura, a s Bugarima ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo