KALKULACIJE / Dinamo uz 'malo čudo' može proći skupinu: 'Kako je igrala, moglo je biti 5:0 za Atalantu'

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda

27.11.2019.
7:48
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini C nogometne Lige prvaka samo jedno je poznato. Manchester City je osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz u osminu finala.

"Imali smo puno pogrešaka, žao mi je zbog toga, ali ovakve utakmice se događaju, to je nogomet. Mi smo njih nadigrali u Zagrebu, a oni nas danas. Dali smo sve od sebe, ali bila je to naša najgora utakmica u zadnje dvije godine", kazao je stoper Dino Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi hrvatski reprezentativac je istaknuo kako mu je najviše žao poraza zbog navijača.

"Žao mi je zbog naših navijača, nismo ih ni vidjeli koliko su ih visoko smjestili na tribinu. Bili su bolji, nadigrali su nas. Moglo je biti 5:0 za njih kako su igrali, moglo je biti puno gore", dodao je Perić pa naglasio kako ipak nije sve gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još je sve otvoreno i šanse su na našoj strani. Moramo pobijediti City na Maksimiru. Borit ćemo se kao uvijek, kao što smo uvijek davali sve od sebe", kazao je.

Mislav Oršić je istaknuo kako je teško nakon ovakvog poraza ići u neku analizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su bolji od nas u svim segmentima igre, a mi trebamo protiv Cityja pokazati bolju igru. Teško je sada reći što smo mi mogli, a što nismo... bilo je teško uloviti igru. Nemamo sad što izgubiti u zadnjem susretu, nadamo se punom stadionu i dobroj atmosferi", kazao je Oršić dodavši: "Hvala svim našim navijačima koji su bili danas s nama i uz nas i žao mi je što nismo upisali dobar rezultat".

DomagojLivaković je nakon utakmice naglasio kako se ne sjeća kada je netko Dinamo tako "razbio udarcima i igrom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sjećam se da nas je itko tako razbio. Znali smo da je Atalanta snažna, bili su treći u talijanskom prvenstvu. U prvoj utakmici smo pobijedili vrhunsku ekipu, a danas su oni nas nadigrali", kazala je Dinamova 'jedinica'.

Napadač Bruno Petković nije se previše naigrao na San Siru, ali napadač hrvatske vrste ne gubi nadu uoči zadnjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo što izgubiti protiv Cityja, moramo ići na pobjedu. Moramo riskirati i moramo ići na pobjedu. Moramo prihvatiti ovu situaciju. Idemo na sve ili ništa", poručio je Petković.

Ipak, Dinamo i dalje može do osmine finala elitnog natjecanja Starog kontinentra, ali može i ispasti iz Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu Dinamo će 11. prosinca na Maksimiru dočekati Manchester City, a u drugom susretu se sastaju Šahtar i Atalanta.

"Modri" mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako pobijede Manchester City, a u drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda jer bi onda imao devet bodova i osvojio bi drugo mjesto iza Cityja.

Image

Najlošija izvedba Dinama u ovogodišnjoj Ligi prvaka: Atalanta zasluženo slavila s 2-0

Image

Najlošija izvedba Dinama u ovogodišnjoj Ligi prvaka: Atalanta zasluženo slavila s 2-0

U slučaju neodlučenog ishoda protiv Cityja, Dinamo ne može do osmine finala elitniog natjecanja "Starog kontinenta", ali može do 16-ine finala Europske lige. Uz remi u Zagrebu momčadi Nenada Bjelice bi trebao remi u Harkovu ili pobjeda Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, 'modri' ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala Lige prvaka, a Šahtar u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od Cityja, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante.

Podsjetimo, ako bi Dinamo i Šahtar imali isti broj bodova, ukrajinski sastav bi bio u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, a u slučaju da Dinamo i Atalanta imaju isti broj bodova, bolji bi bio zagrebački sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo