DINAMO SPREMA VELIK / U PRODAJU? U Maksimiru samo jedan transfer upada u prvi plan

Image

Sprema li Dinamo veliku prodaju Ante Ćorića?

20.12.2016.
10:12
VOYO logo

Pita se nogometni portal Goal.com nakon Čačićevog popisa za Kinu i jučerašnje Dinamove skupštine na kojoj je, uz analizu godine, pohvale brojnim trofejima i još jednim ulaskom u Ligu prvaka, izglasan i proračun za 2017. godinu.

RUKUJE SE S BILIĆEM I RAZMIŠLJA O ĆORIĆU: Guardiola poslao novu izdašniju ponudu Dinamu

Proračun Dinama je 30 milijuna eura, ali...

Plavi čelnici računaju na prihod 227.900.000,00 kuna, te tolike i rashode. Uz dodatak da su plaće igračima manje za čak pet milijuna eura! Većinom, kažu, zbog igrača koji su otišli, ističe Goal.com. Proračun Dinama je 30 milijuna eura. Brojka oko koje se vrti Dinamov budžet zadnjih godina. I koji se može popuniti ulaskom u Ligu prvaka (15-ak milijuna), ratama od ranijih transfera i pokojim novim, te sponzorom. Ali što ako se ne uđe u LP? U tom slučaju je jedini izlaz neki veliki transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

GDJE ĆE MR. DERBI: Soudanija zovu u Englesku, evo koji su klubovi zainteresirani za najboljeg Dinamovog napadača

Mamić i društvo ljetos odbili Engleze

A kad je riječ o transferima u Maksimiru, onda nekako u prvi plan upada Ante Ćorić, najveći dragulj modre svlačionice. Još ljetos se njegovo ime spominjalo na Etihadu. Pep Guardiola ponudio je Dinamu 7,6 milijuna funti plus još toliko na rate (ukupno 14,6 milijuna funti). Mamić, Antolić, Svetina i društvo tu ponudu su odbili. Liverpool je također bio zagrizao za usluge talentiranog dinamovca, isto kao i Tottenham. Na kraju ništa nije bilo od njegovog odlaska u Englesku.

Čačićev popis za Kinu čak je nametnuo pitanje planira li se njihova prodaja već sad, na zimu? Objektivno, to je jedini razlog zašto na popisu reprezentativaca nema Lovre Kalinića: zna se da napušta Hajduk, pa je bolje i ne računati na njega, nego mijenjati plan kad novi klub, koji god to bio, kaže "Ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zašto Ćorić i Benković nisu na popisu? Sigurno ne zato što su Petevu na pripremama potrebniji više nego Pivarić, Antolić, Livaković i Šitum...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo