DINAMO ŠOKIRAN NA SVOM MAKSIMIRU: / Šibenik slavio na Maksimiru prvi put u povijesti i to s dva spektakularna gola

Image

Ovo je prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti

30.1.2021.
19:00
VOYO logo

Nogometaši Šibenika u susretu su 18. kola Prve HNL iznenadili vodeći Dinamo svladavši ga u Maksimiru sa 2-1 (1-1).

Strijelci za Šibenik bili su Sahiti (13) i Jurić (65), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Atiemwen (22). Ovo je prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik je poveo u 13. minuti kada se Sahiti odlučio na udarac s više od 20 metara, a lopta je odsjela u samom lijevom donjem kutu Livakovićeva gola. Uslijedio je jak pritisak Dinama koji je rezultirao poravnanjem u 22. minuti. Majerov nonšalantni pokušaj petom glavom je blokirao Bilić, no lopta je završila rvno na nozi Atiemwena koji je snažnim udarcem rasparao mrežu iza Labrovića.

Image
Image

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Utakmica 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Kevin Theophile Catherine. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako je Dinamo imao daleko više od igre do kraja susreta vrlo je rijetko prijetio šibenskom golu dok su gosti sredinom drugog poluvremena izveli sjajan protunapad. Sahiti je u 65. minuti povukao loptu sa svoje polovice i zatim odličnom dijagonalom uposlio Jurića na desnoj strani, a napadač Šibenika je udarcem s visine kaznenog prostora pogodio bliži kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmi Šibenik sada ima 19 bodova iz 17 susreta, samo bod manje od petog Slavena Belupa koji je odigrao isti broj susreta te šestog Hajduka koji od 19.10 sati igra protiv Lokomotive. Dinamo je ostao vodeći sa 39 bodova, ali sada je u prednosti u odnosu na drugi Osijek, koji je ranije u subotu svladao Istru 1961 sa 1-0, samo zbog bolje razlike pogodaka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB, STADION MAKSIMIR, 18. KOLO PRVE HNL, 30. SIJEČNJA 2021. GODINE.

DINAMO - ŠIBENIK 1:2

SASTAVI:

Dinamo: Livaković - Leovac, Gvardiol, Theophile-Catherine, Stojanović - Jakić, Mišić - Oršić, Majer, Atiemwen - Gavranović

Šibenik: Labrović - Mesa, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić - Ampem, Jurić, Sahiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' + 5' - Kraj utakmice! Šibenik je po prvi put u povijesti slavio na Maksimiru i to potpuno zasluženo. Sjajno su se branili čitavu utakmicu, čekali svoje prilike i iskoristili ih. Svaka čast Šibenčanima, ovo je velika stvar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Pet će se minuta još igrati...

89' - Bliži se kraj utakmice, Dinamo je sve nervozniji i ne uspijeva nikako zaprijetiti Šibeniku. Na pomolu je senzacija, odnosno debakl...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Ako ovako ostane do kraja, Šibenik će upisati prvu pobjedu u povijesti na Maksimiru.

84' - Teophileeeeeee... Uf, sjevnulo je to kraj gola. Branič Dinama odvažio se i krenuo sam u proboj, prošao je uz malo sreće jednog igrača i zatim s 20-ak metara opalio po golu i fijuknulo je to pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Neloš korner Dinama, Ademi je tukao glavom, ali lopta je završila kod Schife i ovaj izbija.

80' - A joj kakav prekršaj. Schildenfeld je udario rukom u lice u duelu Petkovića, ovaj je odmah pao na tlo, a sudac daje bivšem Vatrenom žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Laća ulazi Jurić ide van, Sahiti napušta teren, ulazi Martin, igrač Real Madrida na posudbi.

69 ' - Mišić ide van, Tolić ide van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Jurić! Sahiti je povukao kontru sa svoje polovice, osvojio golemi dio terena i dao za Jurića koji je fantastično s ruba kaznenog prostora matirao Livakovića i to u teškoj situaciji. Prekrasno!

Image
Image

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Deni Juric, Isnik Alimi, Nikola Rak, Martin Pajic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

64' - Kakav sad "messijevski" prodor Raka po desnoj strani. Povukao je sa svoje polovice i prešao nekoliko igrača Dinama, ali je uputio loš centaršut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Izlazi Ampem uzalzi Alimi, izlazi Ćurić ulazi Rak. Kod Dinama ide van Jakić, ulazi Ademi, te ulazi Petković, a Gavranović ide van.

59 ' - Labrović sada brani stopostotnu šansu Mišiću. Mišić je naletio na jedan odbijanac i opalio je iz sve snage iz blizine prema golu, ali vratar Šibenika bio je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Gavranović je fantastično prošao i centrirao na peterac po podu, ali je Mesa uletio i izbio loptu te si zamalo zabio autogol.

52' - Još jedna sjajna akcija Dinama, Oršić ju je završio centaršutom na peterac, ali nikog živog tamo nije bilo i lopta odlazi u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Prvih pet minuta Dinamo je nekoliko puta aktivno prijetio preko Kastratija, koji se čini dobro raspoloženim...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Ušao je Franjić umjesto Gvardiola i Kastrati umjesto strijelca Atiemwena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


45'+1' Kraj prvog poluvremena. Dinamo je bio dominantniji, ali to je u biti i stil igre Šibenika, prepustiti kontrolu protovniku i čekati svoju šansu iz kontre. Dinamo je dobar dio utakmice proveo duboko na polovici gostiju, ali čvrsti blok Šibenčana nije bilo lako probiti. Sve u svemu igralo se vrlo dobro poluvijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Tempo je i dalje visok kod obje momčadi, zaista se igra dobra utakmica...

30' - Sjajno je Dinamo sada brzim dodavanjima došao do gola Šibenika, ali egzekucija je bila loša i na kraju ništa od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Zamalo Šibenik do novog gola, Jurić je sada zapucao skoro pa zicera...

Image
Image

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Lovro Majer. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

24' - Požutio je Mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - GOOOOOOL! ATEMWEN! Popustila je obrana Šibenika na koncu, strijelac je Atiemwen. Stojanović je centrirao, Gavranović u kaznenom prostoru spustio i Atiemwen je iz blizine zabio.

20' - Moramo priznati da Šibenik doista dobro igra obranu, Dinamo im ne da preći centar već neko vrijeme, ali sve što "modri" pokušaju završava na obrambenom bloku gostiju.

16' - Čini se da je sve u redu s Oršićem, nastavio je s igrom.

15' - Oršić je zalegao na travnjak i drži se za gležanj... Valjda je sve u redu.

Image
Image

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Dario Bel, Iyayi Atiemwen. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

13' - GOOOOOOOOOOOOOOL! SAHITIIIIIIII! Hajdukov napadač na posudbi opalio je s nekih 25 metara i lopta je nezgodno odskakivala od trave i na kraju prošla pored Livakovića.

12' - Kvesić je probao iz daljine prevariti Livakovića, ali nije pogodio okvir gola.

8' - Oršić je sada nakon sjajne akcije i povratne lopte Leovca pucao u donji desni kut vratara, ali ovaj je obranio i skrenuo loptu za korner.

6' - Jurić je sa ruba kaznenog prostora sjajno šutirao prema golu Livakovića, ali lopta se odbila od nekoga i malo promjenila smjer, dovoljno da ne ode u gol.

5' - Atiemwen je dobio žuti karton za gotovo isti prekršaj kao i Bulat, rukom je u duelu u lice udario protivničkog igrača. Malo šamaranja na početku.

2' - Odmah pada žuti karton, Bulat je rukom zakačio Majera po licu u duelu i sudac mu je odmah dao karton.

1' - Počela je utakmica.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo