DOLAZI VELIKAN, A NEMA NAVIJAČKE EUFORIJE: / Mamić je u pomalo čudnoj atmosferi najavio veliki sraz

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

U Maksimirskoj 128 sve je u znaku Lige prvaka. Stadion se ušminkava uoči sutrašnjeg sraza 1.

15.9.2015.
13:26
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

I dok se na Maksimiru vrše posljednji radovi uoči Arsenala, ovog puta je izostala ona navijačka groznica kakva je, primjerice, bila prisutna prije devet godina kada je Arsenal gostovao na Maksimiru uoči kvalifikacijskog sraza za Ligu prvaka.

Image
DOK JEDNOM NE SMRKNE... /

Zvijezda Arsenala zbog prometne propušta Dinamo

Image
DOK JEDNOM NE SMRKNE... /

Zvijezda Arsenala zbog prometne propušta Dinamo

Tada su navijači živjeli za Dinamo, kolona kibica željnih tog dragocijenog papirića bile su duge, a tražila se i karta više. Danas je situacija drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred maksimirskim blagajnama nema skoro nikoga, tek poneki nogometni zaljubljenik željan dobrog nogometa koji je došao kupiti kartu ili paket za sve tri utakmice. Doduše, danas je sve nekako drugačije oko kluba, ali to je sad neka druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas redari popunjavaju prazninu ispred blagajni umjesto navijača, a radnici užurbano trčkaraju oko ulaza na stadion ne bi li sve završili prije utakmice. Živahno je oko stadiona, tek na samom ulazu se vidi da se nešto događa, da se nešto sprema, a tako je i bilo na presici na kojoj je pred novinare izašao trener Zoran Mamić zajedno sa Domagojem Antolićem i Markom Rogom kako bi najavili utakmicu.

Arsenal favorit

"Čeka nas otvorenje Lige prvaka, najljepša moguća nagrada momčadi i meni kao treneru za uloženi trud. S veseljem čekamo utakmicu, očekujemo dobru atmosferu i igru. Svjesni smo moći i snage Arsenala, ali isto tako sportski vjerujemo da s fanatičnom borbom, trkom i taktičkom disciplinom možemo napraviti 'pomutnju", rekao je trener Dinama i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objektivno je za očekivati da će Arsenal, kao kvalitetnija momčad, dominirati i da ćemo biti pod pritiskom, ali naša ideja nije braniti se. Želimo ugroziti Arsenal i to ćemo pokazati na terenu", kaže trener pa objašnjava kako razmišlja uoči susreta:

"Cijelu sezonu igramo jedan stil igre i onda za jednu utakmicu mijenjati to nije dobro; barem se u prošlosti nije pokazalo uspješno. Tako je naša želja isto igrati i sutra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Stokea s pola snage

Mamić sutra protiv Topnika neće moći računati na ozlijeđene Schildenfelda, Pavičića i Šovšića. Arsenal je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici slavio sa 2:0 na svom Emiratesu.

"Igrali su, recimo, između "druge" i "treće" brzine i imao sam dojam da su trebali dobiti 10:0. Mi želimo biti bolji od Stokea, a vidjet ćemo što ćemo moći i kako će završiti", objašnjava Mamić i ističe najopasnije igrače londonskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je fantastičan igrač, ali po meni su Cazorla i Ozil ti koji su najvažniji; mozak ekipe od kojih sve počinje. Naravno, sve su to vrhunski igrači, "sijeva" sa svih strana i moramo puno, puno trčati te biti taktički disciplinirani".

Wenger je neki drugi svijet

Arsen Wenger ponovno će kročiti maksimirskim travnjakom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam ga priliku upoznati kada smo radili transfer Eduarda. On je jedan od najboljih trenera, 19 godina je trener Arsenala i radi fantastične stvari s dosta mladih igrača tako da je privilegija i iskustvo za mene biti tu gdje jesam; ponosan sam".

Marko Rog i Domagoj Antolić jedva čekaju sraz kojeg će pamtit čitav život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S nestrpljenjem čekamo utakmicu, a sretni smo i ponosni što smo dio Lige prvaka. Čeka nas momčad je 15 godina u vrhu europskog nogometa, ali to ne znači da ćemo se predati. Trudit ćemo se, boriti i nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je kapetan, a Marko dodao:

"Čeka nas jako kvalitetna ekipa, svi znamo tko je Arsenal, ali puni smo samopouzdanja. Trema? Možda malo, ali to je pozitivna trema koja će nestati čim počne utakmica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako je, prema informacijama iz kluba, Dinamo do početka konferencije za medije prodao oko 14 tisuća ulaznica.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo