DINAMO PREKO NOĆI DOVEO 'NOVOG DANIJA OLMA': / Preoteli kapetana europskog velikana i jednog od najvećih talenata u Italiji

Image

Na Maksimir je stigao kapetan kadetske momčadi Milana i talijanski U-15 reprezentativac

16.3.2021.
12:14
VOYO logo

Dan nakon što je Dinamo ostao bez glavnog trenera Zorana Mamića, koji je odstupio s funkcije nakon što je Vrhovni sud donio presudu prema kojoj ga je osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz kluba, Dinamo je dogovorio jedan od najzanimljivijih transfera ove sezone.

Naime, na Maksimir je stigao kapetan kadetske momčadi Milana i talijanski U-15 reprezentativac, Matteo Tonon. Riječ je o talentiranom mladom nogometašu, pravoj "desetki", playmakeru, plemenitom igraču, a cijela ta priča neodoljivo podsjeća na onu Danija Olma iz 2014. godine. Olmo je bio kapetan kadeta Barcelone, a u svega par sezone postao je ključni igrač Dinama i predvodio ih do velikih uspjeha u Europa ligi i Ligi prvaka i na kraju se skupo prodao u Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Tonon krenuti Olmovim stazama to se još ne može reći, ali kako je doista riječ o izvanserijskom igraču, uz pravo vodstvo i predanost poslu, ne vidimo zašto ne bi mogao. Inače, Matteo nije jedini Tonon u Dinamu, tu je već otprije u U-17 selekciji njegov brat Alessio Tonon, koji je stigao u listopadu prošle godine. Alessio je također stigao iz Milana i potpisao je na tri godine, a on je za razliku od brata defenzivni vezni, dakle, ako se obojica dokažu, moguće je da zaigraju zajedno za seniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je na transferu radio Andy Bara, naš ugledni nogometni agent, koji je također bio zaslužan za dolazak Danija Olma u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo