Play ponuda

Dinamovo pojačanje objasnilo 'tajnu' lakrdije!

shimmer fallback
3.9.2012.
17:05
Play ponuda

Svečano je u ponedjeljak bilo u press-prostorima u Maksimiru gdje je Dinamo predstavio tri nova igrača: Marcela Brozovića, Bryana Carrasca i Antu Mrmića.

Dinamo je pred kraj prijelaznog roka doveo čak tri igrača, a sportski direktor Zoran Mamić zadovoljan je obavljenim poslom:

"Zadovoljstvo mi je predstaviti naša tri nova mlada igrača. O Marcelu svi sve znate s obzirom na to da je igrao u Lokomotivi, a Ante Mrmić dolazi iz Varaždina kao naš novi vratar koji je mlad i perspektivan te će tražiti svoju priliku. Što se tiče Bryana Carrasca, on je mladi A reprezentativac Čilea za kojeg mislimo da može dignuti kvalitetu naše momčadi. Svima želimo mnogo sreće i zdravlja u karijeri te da naprave što više dobrih stvari u našem klubu", zaključio je sportski direktor, a nakon toga riječ su dobile zvijezde dana.

Marcelo Brozović, 19-godišnji vezni igrač, došao je u Dinamo iz Lokomotive.

"Presretan sam što sam došao u Dinamo i nadam se da ću opravdati očekivanja. Nadam se da ćemo ove godine uzeti koji bod u Ligi prvaka, a svi znamo ciljeve Dinama u domaćem prvenstvu", izjavio je Brozović pa dodao:

"Ne osjećam pritisak jer za tako nešto nema razloga. Na svakom treningu i utakmici dat ću sve od sebe. Udarni sastav? Da, vidim se u najboljih jedanaest, a vjerujem i u minutažu u Ligi prvaka gdje smatram da možemo biti drugi ili treći te tako nastaviti naš europski put."

Predstavljen je i novi vratar, 20-godišnji Ante Mrmić:

"Ovo je ostvarenje mog sna − doći u Dinamo. Na meni je trenirati, raditi i biti što bolji, a moje vrijeme tek dolazi", kaže oduševljeni Mrmić pa spremno odgovara na usporedbu njega i oca, legendarnog Marijana Mrmića:

"On kaže da sam bolji nego što je bio on u ovim godinama jer sam, zahvaljujući njemu, školovan, ali moje vrijeme tek dolazi", rekao je Mrmić te dodao kako mu je uzor Iker Casillas.

Bryan Carrasco, 21-godišnji Čileanac ima dobre prve dojmove o klubu.

"Klub je jako dobro organiziran i sviđa mi se što sam došao. Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj, sedam godina zaredom prvak Hrvatske i dvije godine igra u Ligi prvaka, a i Pedro Morales ispričao mi je mnogo toga lijepoga o onome što me čeka", rekao je igrač koji u Dinamo dolazi na posudbu.

"Mi ga nismo uživo gledali, ali usmjerili smo pažnju na njega kroz mrežu partnera, a to su skautske službe Udinesea i Bayera iz Leverkusena koje su ponajbolje na svijetu te s kojima surađujemo. To je zapravo jedini razlog zbog kojega smo dogovorili posudbu, a ne transfer, no ono što smo čuli i vidjeli na snimkama jest da ima fantastičnu igru 1 na 1, centaršut i brzinu. Uostalom, već je imao ugovor s Udineseom, no nije završio tamo zbog broja stranaca, a svi znamo kako dobro radi njihova skautska služba. Temeljem svih informacija koje smo sakupili, mogu reći kako sam uvjeren da ćemo otkupiti njegov ugovor već na proljeće", dodatno je pojasnio sportski direktor Dinama, dok je Čileanac odgovarao na razna pitanja o sebi.

"U Čileu sam igrao bočnoga i zabio tri gola, no puno više volim igrati na krilu, a to je pozicija na kojoj sam došao ovdje igrati."

A onda je pripovijedao malo o Zagrebu i Hrvatskoj te objasnio i 'sporni' prekršaj protiv Ekvadora koji ga je 'proslavio' na internetu:

"Razmišljao sam o ekipi jer nam je trebala pobjeda protiv Ekvadora, a oni su 'krali' vrijeme cijelo vrijeme", kazao je Carrasco.

Play ponuda
Play ponuda