DINAMO POTVRDIO TRANSFER BENKOVIĆA U LEICESTER: / 'Ispregovarali smo sjajne uvjete'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete s ukupnom cifrom od 15 milijuna eura odštete'

9.8.2018.
14:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dosadašnji stoper hrvatskog nogometnog prvaka Dinama, 21-godišnji Filip Benković novi je član engleskog premierligaša Leicester Cityja, a transfer je s uračunatim bonusima vrijedan 15 milijuna eura, objavio je Dinamo na svom službenom internetskom portalu...

DINAMOVA ZVIJEZDA NAPRAVILA TREĆI NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI HNL-a: Zdravko Mamić zadovoljno trlja ruke

"Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete s ukupnom cifrom od 15 milijuna eura odštete (transfer i bonusi). Filip Benković je dijete Dinama s višegodišnjim stažom u prvoj momčadi i njegov odlazak je logičan slijed događaja", izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave GNK Dinamo Igor Kodžoman te ponudio argumente za transfer mladog reprezentativca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba'

"Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je dio klupske strategije da zadrži ovu razinu uvjeta i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju nogometnu ligu na svijetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova nogometna škola ima u svijetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Benković je prošao Dinamovu nogometnu školu i u tri seniorske sezone skupio 76 nastupa u svim natjecanjima, u kojima je postigao ukupno šest pogodaka, svih šest u Prvoj HNL.

Benković je s prvakom Engleske iz 2016. godine potpisao petogodišnji ugovor...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dat ću svoje srce klubu, navijačima, svima'

"Dat ću svoje srce klubu, navijačima, svima. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate u ovoj sezoni. Ambicije Leicester Cityja su jako visoke. Klub mi se jako sviđa i mislim da je ovo vrlo značajan korak u mojoj karijeri. Jako sam sretan što sam ovdje", izjavio je Benković u razgovoru za televizijski kanal svog novog kluba...

O svom šestom pojačanju u ovom prijelaznom roku, koji danas završava, vrlo se pohvalno izrazio i menadžer prve momčadi Claude Puel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filip je uzbudljiv, mlad igrač koji ima potencijal da u Leicester Cityju postane još kvalitetniji. Tijekom protekle tri sezone dao je velik doprinos Dinamovim rezultatima, a profitirao je i od igranja u europskim klupskim natjecanjima. Uvjeren sam da će nam donijeti velike mogućnosti za kombiniranje te povećati konkurenciju unutar momčadi i oduševljen sam što smo ga doveli", rekao je 56-godišnji francuski stručnjak koji je na sadašnju poziciju stigao u listopadu prošle godine i izvukao momčad koja je u trenutku njegova dolaska bila na 18. mjestu engleske Premier lige.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo