Doš'o je i taj dan: Duje zabio za Dinamo!

Dinamo je pred nešto više od tisuću gledatelja na Maksimiru upisao prvu pobjedu u hrvatskom prvenstvu ove sezone.

28.7.2012.
23:30
VOYO logo

Pritisnut napornim tempom u kvalifikacijama za Ligu prvaka, trener Ante Čačić prvi je put ove sezone na travnjak poslao Jerka Leku, Nikolu Pokrivača i Joea Šimunića, dok su Tonel, Badelj i Kovačić bili na poštedi.

Cibaliju je, pak, vodio pomoćni trener Miroslav Bojko, nakon što je Samir Toplak dan prije susreta na Maksimiru podnio ostavku. Cibalia, dosta slabija nego prošle sezone, nije imala puno šanse, iako rezultat ne sugerira toliku nadmoć Dinama. Već u 8. Ante Rukavina je pogodio stativu nakon akcije sa Sammirom, a napadi domaćih nastavili su se sve do 31. minute kad je Mario Lučić u kaznenom prostoru napravio prekršaj na Jerku Leki, koji iz penala dovodi Modre u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena je i Cibalia imala nekoliko poluprilika, ali najbolju je na drugoj strani promašio Rukavina u 34. minuti. Nakon kombinacije s Beqirajem, Sammir je sjajno proigrao junaka Dinama u Ligi prvaka, ali Ruki s nekoliko metara promašuje gol za sigurno vodstvo i mir na Maksimiru.

Početkom drugog dijela pokušali su nekoliko puta zaprijetiti Vinkovčani, ali gol je pao na drugoj strani u 62. minuti. Bila je to školska akcija Vrsaljka po lijevoj strani, prolaz i ubacivanje u šesnaesterac, gdje je Duje Čop pričekao i loptu zakucao u mrežu, za svoj prvi gol u plavom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibalia je u 67. minuti prvi put zapucala na Kelavin gol i zabila. Pogodio je Bartolović, s lijeve strane kaznenog prostora, a lopta se na putu do mreže odbila od neuspješnog bloka Vrsaljka.

Dinamo je kraj mogao pričekati i mirnije, da je Duje Čop u dvije dobre prilike pucao preciznije, ali napravljeno je ono najbitnije - osvojena su tri prvenstvena boda prije gostovanja kod moldavskog Sheriffa u 3. pretkolu Lige prvaka za četiri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener vinkovačkoga prvoligaša utakmicu s Dinamom odgledao je iz svečane lože s predsjednikom Hodakom i bivšim trenerom Toplakom.

U subotu je u Zagrebu vodstvo Cibalije dogovorilo dvogodišnju suradnju s trenerom Željkom Kopićem koji kormilo Cibalije preuzima već u ponedjeljak kad će odraditi prvi trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon subotnjeg razgovora u Zagrebu, možemo službeno potvrditi kako je Željko Kopić naš novi trener. Odluka je bila relativno laka jer način rada i ozbiljnost koju smo prepoznali kod Kopića želimo u našem klubu, svakako nam je drago i što se radi o našem Slavoncu. Pred trenerom je upoznavanje sa momčadi, vremena nema puno, a mi očekujemo rezultate i predan rad", istaknuo je predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo