MINIMALAC PLAVIH / Dinamo u Puli do slavlja golom bivšeg igrača Istre: Zagorac u sudačkoj nadoknadi morao spašavati tri boda

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice 20. kola HNL-a između Istre i Dinama mogli ste pratiti na portalu Net.hr

27.1.2024.
15:51
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Istra - Dinamo

0:1

Istra: Majkić - Kadušić, Marešić, Majstorović, Devetak - Petrusenko, Mlinar, Maurić - Ekong, Vuk, Filet

Dinamo: Zagorac - Ristovski, Živković, Theophile, Perković - Sučić, Ademi - Kaneko, Bulat, Hoxha - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se oporavio nakon teškog poraza od Lokomotive 0-3 na Maksimiru u zaostaloj utakmici 4. kola na otvoranju proljetnog dijela HNL-a te je u 20. kolu slavio u Puli protiv Istre s minimalnih 1-0.

Image
'UPRAVA ODLAZI' /

Dinamo nema pravo na kiks, a pljušte negativni komentari navijača: 'On drhti i profesionalno vodi klub u novu sramotu'

Image
'UPRAVA ODLAZI' /

Dinamo nema pravo na kiks, a pljušte negativni komentari navijača: 'On drhti i profesionalno vodi klub u novu sramotu'

Kako je zbog problema sa sudačkom opremom za komunikaciju kasnio početak prve utakmice dana, one između Osijeka i Rudeša, odlučeno je i da se početak dvoboja Istre i Dinama pomakne za 10 minuta, pa je umjesto u najavljenih 17 sati dvoboj krenuo u 17.10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi su prvi zaprijetili i to u 3. minuti kada se Perković našao pred Mujkićem, no golman Istre je na vrijeme osjetio opasnost i otklonio ju. Plavi su imali terensku inicijativu, no pravih prilika nije bilo. Jedina svjetla točka bili su Bad Blue Boysi koji su od prve minuti poveli pjesmu i glasno bodrili svoj klub. Istra se orijentirala na kontre, a iz jedne takve je Mlinar u 21. minuti udarcem glavom s 20-ak metara 'zagrijao' Zagorca.

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Dinamo je do vodstva stigao u 36. minuti kada je Ristovski ubacio u kazneni prostor, gdje se najbolje snalazi bivši igrač Puljana Perković koji glavom zabija za 1-0. U posljednjim trenucima prvog dijela Bulat je s desne strane ubacio u šesnaesterac, gdje je loptu na 13, 14 metara dočekao Petković čiji udarac odlazi pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu priliku u nastavku čekali smo do 53. minute kada je Kaneko probio desne stranu i ubacio u sredinu gdje je lopta došla do Ademija čiji udarac je blokirao Mlinar. Domaćin je opasno zaprijetio u 70. minuti kada je udaraca Ekonga prohujao pokraj gola.

Do kraja su Plavi imali dominaciju, no u sudačkoj nadoknadi mogli su ostati bez pobjede. Vuk je izbio sam pred Zagorca koji ga sjajno zaustavlja i čuva svojoj momčadi velika tri boda. Dinamo je sada treći s 37 bodova, četiri manje od vodećeg Hajduka, te jedan manje od Rijeke, dok je Istra deveta s 18 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo