Poruka iz Dinama: 'To bi bio glavni skandal'

'Zašto za Dinamo uvijek vrijede potpuno drugačija pravila nego za sve ostale? Je li toliko teško nazvati stvari pravim imenom?

19.10.2012.
12:01
VOYO logo

Na početku konferencije za medije uoči utakmice hrvatskog prvenstva između Intera i Dinama glasnogovornica kluba Morana Đurčević osvrnula na medijski tretman posljednjih akcija hrvatskog prvaka.

"Nešto više od tri godine sam ovdje i nikada nisam bila osoba od dramatičnih izjava niti riječi; baš će zato možda ovo imati neku težinu. Naime, ulovila sam se za detalj i to je moje osobno mišljenje koje smatram da imam pravo iznijeti, a sigurna sam da se većina slaže. Imali smo prije dva dana izlazak igrača Dinama među navijače u grad i cilj je bio napraviti ležernu i spontanu atmosferu, a ne službeni event. I sami ste pisali kako igrači ne izlaze dovoljno u javnost, a onda kada to napravimo se prenese kao 'čin očajnika', 'spadanje na niske grane' i slično pa tako cijela priča poprimi negativan efekt. Onda se piše o nekakvim tajnim dogovorima 'nervozne Uprave i igrača' što nema nikakve veze s istinom, a sve kako bi se iz nečeg pozitivnog napravila negativna priča", započela je Morana s kritikom pa nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Logično se postavlja pitanje - gdje je sredina? Mi odemo udesno - ne valja; mi odemo ulijevo - ne valja. Zar nije normalno da najobičniji oblik druženja igrača i navijača bude prenesen kao takav odnosno kao nešto lijepo i pozitivno? Posao medija je iznositi pozitivno i negativno, pisati pohvale i kritike, ali zaista ne vidim što je loše u tome da igrači izađu među navijače i druže se s njima. Mora li uvijek sve u vezi Dinama imati negativan predznak?", izjavila je glasnogovornica Modrih pa se vratila na otkazivanje prijateljske utakmice protiv Grobničana.

"Mnogi su naše otkazivanje utakmice komentirali kao bahati čin kluba i slično što zaista nije istina. Zamislite da jedan igrač Dinama, ne cijela ekipa nego samo jedan, napravi nešto slično prema bilo kojem klubu u Hrvatskoj što su igrači Grobničana napravili našem klubu. To bi bio glavni skandal. Zašto za Dinamo uvijek vrijede potpuno drugačija pravila nego za sve ostale? Je li toliko teško nazvati stvari pravim imenom? Kako je moguće, na koncu i pošteno, boriti se 'rukama i nogama' da druženje igrača s navijačima u gradu bude nešto negativno? U tom činu nije bilo nikakve politike, akteri su bili igrači, a ne neki medijima 'manje dragi' ljudi iz kluba i ponovno nije bilo dobro. Mi ćemo i dalje raditi, izlaziti među ljude i 'gurati' pozitivu, no teško je isticati lijepu priču kada se svaki put nađe netko tko nas želi poklopiti", stoji na Dinamovoj službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo bih htio podsjetiti na ono što je Hrvatska napravila u zadnje dvije utakmice i nadam se da će se poslije takvih prezentacija, koje očito pokazuju da smo na pravom putu, cijela liga i nastupi Dinama tretirati drugačije. Igrači koji igraju za reprezentaciju su došli iz te lige, produkt su iste i idemo svi skupa napraviti pozitivnu atmosferu. Traže se stvari koje tjeraju ljude sa stadiona i pilimo granu na kojoj sjedimo. Za kraj bih samo rekao jednu 'zanimljivost'. Naime, kada mi dobijemo Slaven onda je to slaba liga, a kada ista momčad dobije Athletic Bilbao onda je Slaven odličan. Kada Hajduk dobije Inter u Milanu onda je to splitsko čudo, a kada ih mi lako dobijemo bez i najmanjih repova onda je to 'nikad slabiji Hajduk'. Nešto tu ne štima, zar ne?", pita se Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo