LIJEPI PODACI /

Impresivne brojke Dinama ulijevaju optimizam: Malo je onih koje Plavi nisu zgazili u Europi

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zanimljivi podaci kruže među Dinamovim navijačima

4.10.2024.
22:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dobre igre Dinama protiv Monaca koja je završila 2-2 i podjelom bodova pojavio se određeni optimizam među Dinamovim navijačima. Naravno ostaje žal za izgubljenim bodovima, ali zbog novoga formata Lige prvaka postoji nada za prolazak dalje. U iščekivanju ostalih europskih utakmica Plavih jedan Dinamov navijač na forumu Zona Dinamo objavio je zanimljiv podatak o Dinamu i svim ostalim natjecateljima ovogodišnje Lige prvaka.

Image
OPET OZLJEDA /

Dinamovac propušta utakmicu s Varaždinom: Upitan i za Vatrene, Dalić je na potezu

Image
OPET OZLJEDA /

Dinamovac propušta utakmicu s Varaždinom: Upitan i za Vatrene, Dalić je na potezu

Naime dotični je odlučio iskopati sve susrete Dinama protiv natjecatelja Lige prvaka i došao do impresivnih brojki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Klubovi koje je Dinamo pobijedio: Benfica, Liverpool, Juventus, Inter Milan, Sparta Prag, Atalanta, Sporting, Arsenal, Bayern, Barcelona, Real Madrid, Paris SG, Celtic, Club Brugge, Feyenoord, Stuttgart, Bologna, Shakhtar Donetsk, Sturm Graz, Milan, crvena zvezda, RB Salzburg, Slovan Bratislava, Young Boys

Dinamo je igrao protiv ovih klubova, ali bez pobjede: Bayer Leverkusen, Manchester City, Monaco, Atletico Madrid, PSV Eindhoven

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se nikad nije susreo s Borussijom Dortmund, Brestom, Astonom Villom, Lilleom, RB Leipzigom, Gironom', stoji u objavi.

To znači da je Dinamo od 36 sudionika Lige prvaka barem jednom pobijedio 24 kluba u svojoj povijesti. Pet momčadi ostala su enigma za Dinamo, a sa četiri se još nije susreo.

Kako korisnik foruma iznosi to znači u matematičkim brojkama da je Dinamo čak 68,6 % ovogodišnjih sudionika Lige prvaka barem jednom pobijedio, s 14,3 % posto nikad nije bio uspješan, a sa 17,1 % nikad nije igrao.

Impresivne su to brojke za hrvatski klub i samo govori o veličini Dinama. Plavi imaju priliku u sljedećim utakmicama povećati postotak, a povijest je pokazala da se može nositi s gotovo svim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Europski Dinamo na balkanskom stadionu: Koliko će nas još sramotiti blatna močvara bez krova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo