PLAVI U RASULU / Dinamo je možda pokraden, no od ovih činjenica ne mogu pobjeći: Tko je za to kriv?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kao i što je činjenica da je Dinamo nakon reprezentativne stanku u listopadu, izuzev trening utakmice u Kupu protiv Oriolika odigrao pet utakmica u kojima je upisao tek jednu pobjedu

10.11.2023.
11:25
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u četvrtak izgubio u Plzenu od Viktorije 1-0 u četvrtom kolu Konferencijske lige i tako upisao treći uzastopni poraz u toj skupini.

Image
ISKUSNI STRUČNJAK ZA NET.HR /

'Teško je komentirati što je Jakiru u glavi, ali mora ostati! Ništa 1-1 ne bi promijenilo, Dinamo je nikad slabiji'

Image
ISKUSNI STRUČNJAK ZA NET.HR /

'Teško je komentirati što je Jakiru u glavi, ali mora ostati! Ništa 1-1 ne bi promijenilo, Dinamo je nikad slabiji'

Gol odluke Česi su zabili preko Tomaša Choryja u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca koji je skrivio Josip Mišić. U drugom poluvremenu Plavi su zaigrali bolje, no sinoć u Plzenu VAR i grčki sudac Anastasios Sidiropoulos 'ubili' su svaku nadu u osvajanje boda u Češkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 68. minuti Sidiropoulos je dosudio kazneni udarac za Dinamo, zbog navodnog igranja rukom koje je grčki sudac vidio, a koje se dogodilo nakon što je domaći vratar Stanek srušio Martina Baturinu u kaznenom prostoru, što za glavnog suca nije bio prekršaj za najstrožu kaznu. Grčki sudac je pregledao snimku i vidio da nije bilo igranja rukom pa je poništio svoju odluku o kaznenom udarcu.

U sučevom dodatku Dinamu je poništen izjednačujući pogodak koji je postigao Sandro Kulenović, a nakon dugotrajnog pregleda snimke u VAR sobi, ustanovljeno je da je dodavač Stefan Ristovski bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

"Ne mogu se oteti dojmu da stalno šutimo, ali tko god se razumije u nogomet, jasno mu je da ovo nema veze s nogometom, pogotovo ne s Europom. Ovdje nije ništa slučajno", bez zadrške je nakon poraza u Plzenu rekao trener Plavih Sergej Jakirović.

Koliko god je sudac možda oštetio Dinamo, činjenica je da Jakirovićeva momčad u prvom poluvremenu opet nije izgledala dobro, da mogu biti sretni što su na odmor otišli samo sa zaostatkom od jednog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i što je činjenica da je Dinamo nakon reprezentativne stanku u listopadu, izuzev trening utakmice u Kupu protiv Oriolika odigrao pet utakmica u kojima je upisao tri poraza (Gorica, dva puta Plzen), jednom remizirao (Varaždin), te pobijedio samo Lokomotivu 2-1 i to s dva gola u sudačkoj nadoknadi.

Jakirović je na klupu Dinama stigao krajem kolovoza kada je zamijenio Igora Bišćana, te je uspio slaviti u prve dvije utakmice, protiv Sparte i Rijeke. No, 'medeni mjesec' nije dugo trajao, Česi su u uzvratu poslali Plave u Konferencijsku ligu, a početkom listopada uslijedila je prva mini kriza kada je Dinamo prvo izgubio u Splitu derbi protiv Hajduka, a onda i europsku utakmicu na Kosovu protiv Ballkanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je danas takva da je momčad iz Maksimira prikovana na dno ljestvice u Europi, iako još uvijek ima izgledne šanse za prolazak skupine. No, više navijače brine minus sedam u HNL-u u odnosu na Hajduk, iako Plavi imaju čak dvije utakmice manje. No, pred Dinamom je derbi na Rujevici protiv Rijeke koja im bježi četiri boda.

I pitanje je može li ovakav Dinamo dobiti te dvije zaostale utakmice, a nema previše optimizma među plavim pukom ni uoči odlaska na Rujevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje kako Jakirović na Rujevici nema pravo na kiks, koliko god se uprava 'klela' da je miran do zime. Iako iskreno ni ne pamtimo trenera koji je preživio u Maksimiru, a da je u 17 utakmica na klupi imao šest poraz.

No, čini se da uprava ostavljanjem Jakira na klupi priznaje i svoju grešku, jer odrađen je očajan prijelazni ljetni rok, gdje nisu dovedene adekvatne zamjene za reprezentativne igrače koji su otišli, a ima još i dosta onih koji su uvjerenja da Bišćan nije ni trebao biti smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam je da je Dinamo u rasulu, a mi vas pitamo tko je najodgovorniji za trenutno stanje u klubu?

KSW 88 GLEDAJTE NA PLATFORMI VOYO U SUBOTU OD 20 SATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo