Dinamo je izgubio bitku, Eduardo se vratio!

Treći uzastopni i sedmi naslov ukrajinskih prvaka u povijesti potvrdili su u četvrtak nogometaši Šahtara iz Donjecka domaćom 3:0 pobjedom nad Oleksandrijom u dvoboju posljednjega, 30.

10.5.2012.
21:31
VOYO logo

Pobijedili su na svojoj Donbass Areni igrači Mircee Lucescua 3:0, čime su se osigurali u odnosu na kijevski Dinamo, pred kojim su nakon 29. kola imali dva boda prednosti. Darijo Srna odradio je cijelu utakmicu za pobjednički sastav zaradivši žuti karton u 68. minuti. Eduardo da Silva ušao je u igru četiri minute ranije i zaigrao prvi puta u posljednja dva mjeseca.

Kijevski Dinamo, koji je dva kola prije kraja bio bodovno poravnat s novim-starim prvacima, završio je prvenstvo s četirima bodovima zaostatka za najvećim rivalom. U četvrtak kijevska momčad na svom travnjaku nije uspjela pobijediti Tavriju iz Simferopolja. Završilo je 1:1, a hrvatski reprezentativac u redovima domaće momčadi Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac jedinog pogotka za goste u 87. je minuti bio 23-godišnji hrvatski zadnji vezni nogometaš Marin Ljubičić.

U posljednjem je prvenstvenom kolu gol zabio i Ivan Strinić, koji je pogodio za 1:0 u 67. minuti pri 2-0 domaćoj pobjedi njegova Dnjipra nad Karpatijem. Četrnaest minuta kasnije zaradio je drugi žuti karton u okršaju sa slovenskim nogometašem gostujuće momčadi Gregorom Balažičem, koji je isključen izravno. Nikole Kalinića nije bilo u kadru pobjedničke momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od klubova hrvatskih reprezentativaca, Šahtar će u Ligu prvaka izravno, kijevski Dinamo u kvalifikacije, dok će Strinić i Kalinić s Dnjiprom u kvalifikacije Europa lige.

Vorskla – Metalist 2-2 Volin – Zorja 2-2 Krivbas – Arsenal 0-2 Dnjipro – Karpatij 2-0 Iličevec – Metalurg 2-1 Šahtar – Oleksandrija 3-0 Černomorec – Obolon 1-0 Dinamo – Tavrija 1-1 Redoslijed: 1. Šahtar 79, 2. Dinamo K. 75, 3. Metalist 59, 4. Dnjipro 52, 5. Arsenal 51, ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo