'Dinamo je Barcelona za sve u Hrvatskoj'

'Dinamo pobjeđuje i kada ne igra dobro. On je za sve u 1. HNL razina više, poput Barcelone za ostatak Europe', izjavio je trener Istre Igor Pamić uoči sraza s Dinamom.

16.4.2011.
15:18
VOYO logo

Drugi proljetni sraz Igora Pamića i Vahida Halilhodžića i opet – derbi. Prvi je, u prvom proljetnom kolu u Karlovcu, pripao Vahi s 1:0 koji nije siguran hoće li u Puli moći računati na Sammira.

"Sammir igra kada to zasluži, a ja bih bio sretan da stalno igra jer Dinamova igra sa Sammirom i bez njega nije ista. Istina, opet je osjetio bolnu tetivu", kazao je Dinamov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedostatku obrambenih igrača (Bišćan i Tonel ozlijeđeni, Barbarić će na operaciju meniska), čak i u juniorskoj konkurenciji, Vaha je posegnuo za kadetskim reprezentativcem, 16-godišnjim Jozom Šimunovićem, dečkom podrijetlom iz Jajca. Za njega trener Jozo Bandić kaže da je vrhunski talent te da ga već traži pola Europe...

Vahu smo pitali i o nezadovoljnome Andreju Kramariću. Ponovio je već izlizani refren da "nije džuboks da ispunjava svačije želje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem Kramarićeva oca jer i ja sam otac koji voli svoga sina. No, neću sada ići na roditeljske sastanke. Maloga cijenim, on fino radi, ali tu je i jaka konkurencija. Nemam duga ni prema kome. A u Dinamu trener mora osvojiti naslov, osvojiti Kup, pobijediti Hajduk dva puta, 30-40 posto podignuti cijenu igraču... Da imam 4-5 ekipa, ne bih uspio sve zadovoljiti", kaže Vaha.

Dinamov šef iznimno cijeni kolegu Pamića, kaže kako je njegov dolazak znatno unaprijedio igru pulskog prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istra se bori za goli život i sigurno neće jeftino prodati kožu. Iznenađenja su uvijek moguća, ali naravno da ne bih bio zadovoljan da se takvo što dogodi. Neću dopustiti opuštanje", kazao je Halilhodžić, a Pamić dodao:

"Osjećam da će moji momci dati više nego u svim prethodnim utakmicama. Vidim da su im motiv, koncentracija i inspiracija golemi, premda nam protiv Dinama to ništa ne mora značiti. Jer Dinamo pobjeđuje i kada ne igra dobro, on je za sve u 1. HNL razina više, poput Barcelone za ostatak Europe", kaže Istrin trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada niste kao trener pobijedili plave?

"Nisam, iako sam bio blizu. Jesenas je 14 minuta prije kraja bilo 2:1 za Karlovac, ali ipak smo izgubili", podsjetio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201104150837006 arti-201104100176006 arti-201104150377006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo