PRVAK RAZBIJEN NA MAKSIMIRU / Debakl Dinama na otvaranju proljetnog dijela HNL-a: Čop tri puta 'matirao' Zagorca

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice uživo mogli ste pratiti na portalu Danas.hr

23.1.2024.
16:13
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva je na otvaranju proljetnog dijela sezone u zaostaloj utakmici četvrtog kola HNL-a razbila Dinamo na Maksimiru 3-0.

Image
'DOGOVORILI SMO SE' /

Nakon bombastične vijesti o drakonskoj kazni i potencijalnom izbacivanju iz Europe, oglasili se iz HNS-a

Image
'DOGOVORILI SMO SE' /

Nakon bombastične vijesti o drakonskoj kazni i potencijalnom izbacivanju iz Europe, oglasili se iz HNS-a

Sastavi

Dinamo: Zagorac - Živković, Theophile, Ristovski, Perković - Mišić, Baturina, Ademi - Hoxha, Kaneko, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva: Čavlina - Leovac, Mersinaj, Kalaica, Vranjković - Marić, Bubanja, Krivak - Goričan, Šotiček, Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, utakmica se trebala igrati na stadionu u Kranjčevićevoj, ali su se klubovi dogovorili na zamjenu domaćinstva zbog snijega i boljeg terena na Maksimiru.

DINAMO - LOKOMOTIVA

0 - 3

Sudac današnje utakmice Igor Pajač dao je znak i počeo je proljetni dio 1. HNL u kojem je prvi posjed imala Lokomotiva. Lokosi su odmah pokušali zaprijetiti nakon ubačaja iz kuta, a s druge strane je Dinamo pokušao odgovoriti preko Ademija, no neuspješno. Prilikom tog pokušaja se Ademi i ozlijedio, pružila mu se liječnička pomoć, ali se kapetan Dinama pridigao i nastavio susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u šestoj minuti Lokomotiva je došla u vodstvo preko bivšeg igrača Dinama Duje Čopa koji je nakon ubačaja Goričana sjajno pogodio glavom tik uz lijevu vratnicu. Mreže nisu dugo mirovale budući da je već u idućem napadu Lokomotiva došla do 2:0 vodstva kada je Čop nakon još jedne odlične asistencije Goričana sjajno zabio svoj drugi gol u razmaku manjem od dvije minute.

Iako je aktualni prvak u idućih nekoliko minuta uspostavio kontrolu igre, nije uspio ozbiljno zaprijetiti gostujućem golu. Prvi pokušaj vrijedan spomena bio je onaj Ristovskog glavom u 15. minuti, ali je njegov udarac lako blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pajač je u prvih 20 minuta bio 'lak na obaraču' pa je podijelio tri žuta kartona, Dinamovom Živkoviću i Lokomotivinim Vranjkoviću i Šotičeku.

Iako je u 25. minuti Dinamo imao 75 posto posjed lopte, nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Čavlini. Kaneko i Hoxha su uz Baturinu i Ademija najaktivniji igrači domaćina, ali je Lokomotivina obrana odlično funkcionirala u prvoj četvrtini utakmice. U 30. minuti je Dinamo uspio organizirati dobru akciju, Hoxha je povratnom loptom našao do sada samozatajnog Petkovića u 16-tercu Lokomotive, ali je napadač Plavih slabo pucao i Čavlina je to lako uhvatio u ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućih nekoliko minuta Dinamo je nekoliko puta bio pred 16-tercem Lokomotive, ali se u niti jednoj situaciji nisu odlučili za udarac te su gubili lopte, a to gostujući nogometaši nisu mogli iskoristiti iako su jurnuli nekoliko puta u obećavajuće kontre koje su završavale lošim i brzopletim udarcima. Na početku sudačke nadoknade prvog poluvremena Perković je zaprijetio iz gužve nakon kornera, ali je Čavlina to sjajno obranio, a Leovac je ispucao loptu s gol linije.

Iako se činilo kako je većinu prvog poluvremena Dinamo imao posjed i bio u napadu, na 'veliki odmor' se otišlo sa zasluženom prednošću Lokomotive od 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Jakirović je odlučio reagirati odmah na početku drugog poluvremena pa je u igru ušao još jedan novi član svlačionice Fran Brodić, a Živković je izašao iz igre, što bi trebalo značiti da se Jakirović drugo poluvrijeme odlučio maksimalno riskirati s tri braniča kako bi imao dva napadača. S druge strane, kod Lokomotive je u igru ušao Karlo Bartolec umjesto Vranjkovića.

Odmah na početku drugog poluvremena Dinamo je zaprijetio nakon sjajnog ubačaja Kaneka, ali Petković nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom. Na početku nastavka su ponovno Goričan i Čop dobro kombinirali i pokušali ugroziti Dinamo koji se otvorio, ali su njihovi napadi bili bezopasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti Dinamo je napokon uspio zatresti mrežu Čavline, ali su se kratko radovali budući da je Pajač odmah označio prekršaj na Leovcu kojeg je Petković nepropisno zaustavio. Dobro raspoloženi bivši igrač Dinama je tri minute kasnije sjajno reagirao ispred Ademija te ga zaustavio u izglednoj prilici za gol na svega nekoliko metara od gola Lokomotive. Dinamo je nastavio s jakom napadačkom igrom te je u 60. minuti Ristovski sjajno prošao nakon 'duplog pasa' s Kanekom, ali je na kraju svega bio još jedan korner iz kojeg aktualni prvak nije uspio ozbiljno zaprijetiti Lokomotivi.

U 62. minuti Jakirović je napravio još dvije izmjene, u igru je poslao Marka Bulata i Darija Špikića, a izašli su Baturina i Hoxha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah u 66. minuti Dinamo je ponovno zaprijetio, sveprisutni Ademi je sjajno skočio nakon Mišićevog ubačaja iz kuta, ali je njegov udarac 'završio' na gredi. Silvijo Čabraja je vidio da je Dinamo bolja momčad u drugom poluvremenu stoga je reagirao s dvjema izmjenama, u igru su ušli Feta Fettai i Fran Žilinski, a izašli su Krivak i Šotiček. Nisu izmjene poremetile ritam Dinama koji je nastavio napadati, nekoliko minuta je trajala prava opsada 16-terca Lokomotive, ali niti jedan napad nije bio opasan po gol Čavline.

U 75. minuti sijevnula je kontra Lokomotive, ali je Goričan bio sebičan i odlučio sam završiti akciju udarcem pored gola. Tada je sve 'karte' bacio u napad Jakirović te je u igru ušao i treći napadač Sandro Kulenović umjesto Ademija, a Kaneka je zamijenio Robert Ljubičić. U 80. minuti je kod Lokomotive ušao 16-godišnji Anes Huskić umjesto Leovca,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 10 minuta činilo se kako su se igrači Dinama već pomirili s porazom, govor tijela im nije bio onakav kakav bi trebali imati igrači koji svim silama žele 'uloviti' zaostatak od dva gola razlike. U 86. minuti Dinamo je imao možda i najbolju priliku na utakmici kada je Špikić prošao 1 na 1 s Čavlinom, ali se nije usudio pucati već je neuspješno tražio nekoga od svojih igrača. Lokomotiva je odmah odgovorila i Čop je na drugoj strani odgovorio svojim trećim golom za kraj nadanja o preokretu. Do kraja utakmice je još jednom zaprijetila Lokomotiva, ali je Zagorac spriječio još veći debakl Dinama.

Dinamo ostaje na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka za vodećim Hajdukom, ali sada imaju samo jednu utakmicu manje, dok se Lokomotiva učvrstila na šestom mjestu s 24 boda, tri više od sedmog Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo