FOTO: /

'To nije palo na pamet ni komunistima ni Canjugi'

Dinamo i Slaven Belupo odigrali su utakmicu 34. kola domaceg prvenstva na praznom Maksimiru, gdje se sakupilo nekih 200-ak navijaca i vidjelo hat-trick Soudanija (3:0).

3.5.2014.
15:28
VOYO logo

Sablasno su prazne bile tribine, tako da nije bilo bojazni od prekida utakmice. Podsjetimo, novost je bila da ce se zbog vrijedanja s tribina prekidati dvoboj. Samo, ovog kisnog popodneva u Zagreba nema nikog na tribinama. Policija nije BBB pustila na tribinu, iako su navodno imali ulaznice, ali snage reda su navodno htjele da navijaci sjede prema numeraciji na ulaznicama. Makar, nije nam jasno zasto ih onda nisu pustili na tribinu.

"Toga nema niti u Sjevernoj Koreji. Imali smo uredno kupljene ulaznice, a policija nas je drzala ispod Istoka nekih 15ak minuta. Na okupu je bilo nekih 100-ak navijaca. Neki su usli i ranije, ali kada su vidjeli sto se dogada i oni su iz protesta napustili stadion", rekao je nasoj redakciji razocarani navijac Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice na semaforu je u spomen na Ivana Turinu prikazan poseban video, a i odrzana minuta sutnje. Sto se same utakmice tice, Dinamov strateg Zoran Mamic je odlucio biti 'Guardiola', te je postavio momcad bez pravog centarfora. Prvi strijelac lige Duje Cop ostao je na klupi, a napadacki trojac je tvorio Soudani, Husejinovic i Halilovic.

I dok je Mamic kopirao Pepa, Elvis Scoria je ovog popodneva Mourinho. Trener Slavena odlucio je 'parkirati autobus', ispred gola svoje momcadi, tako da Dinamo ne moze doci do prave sanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su opasnije zaprijetili nakon ubacaja Halilovica u 35. minuti, Ademi je ostao sam na sredini kaznenog prostora, ali glavom je pucao preko gola.

Ipak, Brozovic je odlicno nabacio u 39. minuti, Soudani se najbolje snasao i glavom zabio za 1:0. Brlek je pred odmor imao cistu sansu za izjednacenje, ali se spetljao i pucao preko gola Dinama.

Soudani je u 59. minuti opet zabio, ali (jos) nista od 15. gola u prvoj ligi. Bio je u zaledu. Ostatak utakmice protekao je u dominaciji Dinama. gdje se Alzirac na kraju nazabijao.

Prvo je prosao Ivo Pinto po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, Alzirac je ostao sam i lagano poentirao u 83. minuti. Minutu kasnije Pelin je boksao Brozovicev centarsut, ali ravno na nogu Soudaniju koji je lakocom kompletirao hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj subotnjoj utakmici, Osijek je svladao Split s 2:1 i stigao na korak od ostanka u nasoj najboljoj ligi.

"I tako smo docekali ono sto na pamet nije palo ni komunistima ni Canjugi...zabranjeno okupljanje i navijanje na nasem stadionu. Isprike gostima iz Svedske, ali eto osjetili su zajedno s nama sto gazda hrvatskog nogometa radi u interesu svoje obitelji", porucili su iz 'Zajedno za Dinamo', nakon najnovijeg poteza kluba iz Maksimirske 128.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo