MODRI SE OSVETILI BELUPU / Dinamo demolirao Slaven s četiri fantastična pogotka. Oršićev volej bio je pravo remek-djelo

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka

25.9.2021.
18:53
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici uvjerljivo svladao Slaven Belupo sa 4-1 (2-0) i tako se osvetio za 2:0 poraz na otvaranju sezone.

Strijelci za Dinamo bili su Deni Jurić (23), Mislav Oršić (43), Bruno Petković (50) i Duje Čop (76), da bi poraz domaćih ublažio Alen Grgić (80).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka i tako uzvratio Slavenu na šokantnom 0-2 porazu u Maksimiru na startu sezone. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Dinamo imao vodstvo od 2-0.

Kod prvog pogotka u 23. minuti Mišić je lijepom okomitom loptom pronašao Baturinu koji je utrčao u domaći kazneni prostor i zatim povratnom loptom pronašao Jurića kojemu nije bilo teško s pet metara zatresti mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 43. minuti kada su Oršić i Petković odigrali dupli pas, a zatim si je Oršić vrškom kopačke podignuo loptu i volejom iz okreta sa 15 metara pogodio za 2-0.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gaženje u drugom dijelu

Već u petoj minuti nastavka Dinamo je postigao i treći pogodak, Ivanušec je prošao kroz sredinu terena, u pravo vrijeme gurnuo loptu za Petkovića koji je rutinski postigao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U strijelce se u 76. minuti upisao i Čop, njemu je loptu na 16 metara dostavio Gojak, a napadač zagrebačkog sastava se lijepim "lažnjakom" oslobodio čuvara prije no što je preciznim udarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Lijepa je bila i akcija za jedini pogodak domaćih, Zapata je okomitom loptom proigrao Grgića koji je s ruba kaznenog prostora bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice sa 19 bodova, dva više od Rijeke i Osijeka, a tri od Hajduka. Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa šest bodova, jednim više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

---------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA HNL, 10. KOLO, GRADSKI STADION KOPRIVNICA, 17:00

SLAVEN BELUPO - DINAMO 1:4

Sastavi:

Slaven Belupo: Čović - Kocijan, Van Bruggen, Zirdum - Bogojević, Caimacov, Marina, Goda, Grgić, Glavčić - Krstanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Franjić - Mišić, Ivanušec, Baturina, Petković, Oršić - Jurić.

---------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Kraj utakmice.

90' - Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Ademiju žuti karton zbog povlačenja protivnika.

80' - GOOOOL! Grgić! Provukao se sjajno Slavenov ofenzivac između obrambene linije Dinama, dobio je loptu u for i ostao sam pred Livakovićem te ga je matirao lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOOL! Duje Čop! Prekaljeni napadač dobio je dobru loptu na rubu kaznenog prostora i odlučio je pucati i zabio je!

75' - Netko je od navijača Dinama zapalio baklju, pa se sada dim širi terenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Martin Baturina odradio je sjajnu utakmicu i sada izlazi, a umjesto njega ulazi Tolić.

67' - Krstanović je sada opalio jednu neugodnu loptu, pucao je po golu, ali se lopta odbila od igrača Dinama i zamalo lobala Livakovića, ali spretan je bio golman Dinama i ipak je uspio preusmjeriti loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Ivanušec je izašao, Gojak je ušao, Ademi ulazi, Petković ide van, a umjesto Jurića koji se ozlijedio ulazi Menalo.

55' - Dinamo je puno bolji, gotovo svaka akcija u nastavku je opasna po gol. Sada je Ivanušec nakon jedne kontre došao u dobru šansu, ali je njegov udarac izvana obranio Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - GOOOOOOL! PETKOVIIIIĆ! Razbija Dinamo Slavena. Ivanušec je fantastično prošao po sredini i proigrao Petkovića na rubu kaznenog prostora, ovaj je malo ušao i onda opalio po golu i zabio. Sjajan gol i akcija.

47' - Odmah je zaprijetio Krstanović i to bombom s 20-ak metara, ali otišlo je malo iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Marina je odnio klizećim startom Baturinu i dobio je žuti karton. Igra se još dvije minute.

43' - GOOOOOOL! ORŠIIIĆ! Prekrasan pogodak Vatrenog. Povukao je sam kontru, dao je zatim za Petkovića na lijevu stranu, a ovaju mu vanjskom vraća u kazneni prostor negdje na 13 metara, Oršić si podiže loptu i onda iz okreta volejem zabija za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Krstanović pogađa vratnicu nakon sjajne akcije Slavena. Grgić je lijepo centrirao s desne strane, Kocijan je zatim spustio loptu na peterac za Krstanovića, a ovaj iz voleja šutira i pogađa stativu.

35' - Žuti karton za Caimacova jer je povlačio Petkovića za dres. Zekić je nešto prosvjedovao zbog toga pa ga je sudac morao opominjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Petković je primio sjajno dugu loptu u kaznenom prostoru s desne strane i onda je dao povratnu, ali nikoga nije bilo da pospremi tu loptu u mrežu u sredini.

33' - Utakmica se i dalje igra u jakom ritmu, ali nema konkretnih prilika niti s jedne strane.

23' - GOOOOL! JURIIIIĆ! Baturina je sjajno ušao s loptom u kazneni prostor s desne strane i onda je odlučio prebaciti na drugu stranu, prevario je cijelu obranu i dao loptu za Jurića koji onda posprema loptu u mrežu.

20' - Dobro je to posložio Zekić, Slaven igra kompaktno u obrni, pokušava kroz igru nešto stvoriti u napadu, a Dinamo u ovim trenucima čeka svoju priliku iz kontranapada.

19' - Prekrasnu akciju stvorio je Slaven. Grgić je proigrao Krstanovića u kaznenom prostoru i ovaj je lijepo pucao po golu, ali obranio je Livaković.

14' - Žuti karton za Godu zbog grubog prekršaja nad igračem Dinama, ušao mu je klizećim startom u noge i to puno prekasno.

12' - Imao je Slaven jedan dobar napad, ali Dinamo za sada drži sve pod kontrolom, što i ne čudi previše s obzirom na to da igraju u gotovo najjačem sastavu.

8' - Petković je bio u sjajnoj prilici na rubu peterca, ali je milimetar nedostajao da zahvati loptu nakon jednog centaršuta i otišla je lopta van.

4' - Prvi konkretniji napad Dinama. Jurić je projurio po lijevoj strani i krenuo u kazneni prostor te je uputio udarac, ali težak kut je bio i pogodio je vanjsku stranu mreže.

1' - Počela je utakmica. Dinamo kreće u osvetu za poraz od Slavena iz prvog kola, a Damir Krznar je u napad postavio mladog 18-godišnjeg Baturinu.

---------------

Utakmicu desetog kola Prve HNL najavili su i treneri, Zoran Zekić te Damir Krznar.

"Možemo gledati da su to samo problemi, a možemo gledati i na to kao izazov. Dinamo je sigurno najkvalitetnija momčad lige, s najširim kadrom i odličnim stručnim stožerom, mogu ih hvaliti tri dana, ali mi se moramo pripremiti najbolje što možemo. Imamo dosta izostanaka i priliku će dobiti neki igrači koji su dosad manje igrali", izjavio je Zoran Zekić u najavi utakmice.

Krznar respektira protivnika, ali veli da će se ipak najviše pitati njegovu momčad.

"Igrači Slavena Belupa iznimno su dobro reagirali na promjenu trenera. Osim toga, tu je i nekoliko novih igrača u svlačionici, u momčadi su napravili svojevrsnu doselekciju, izgledaju zaista dobro. Respektiramo sve ono što su dosad napravili, znamo da nam isto tako mogu puno toga zakomplicirati i u ovoj utakmici, ali naravno da je kvaliteta na našoj strani, da će se najviše toga nas pitati. Vjerujemo u našu momčad, u dobrom smo, pozitivnom tonu i nadamo se da ćemo takvi biti i u ovoj utakmici. Morat ćemo se pomučiti za pobjedu, ali imamo kvalitetu, znanje i energiju za to", rekao je Dinamov trener Damir Krznar uoči utakmice.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo