[FOTO] DINAMO - WOLFSBERGER 1:0: / Neočekivani junak zabio zlata vrijedan pogodak za Dinamovu prvu pobjedu i vrh grupe

Image
Foto: Screenshot: Arena Sport 3

Nogometaši Dinama ostvarili su prvu pobjedu u Europi ove jeseni

5.11.2020.
22:55
Screenshot: Arena Sport 3
VOYO logo

DINAMO - WOLFSBERGER 1:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Jerome Brisard (Francuska);

Strijelci: 1:0 Atiemwen (76)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Leovac, Franjić, Majer / Baumgartner, Taferner, Wernitznih, Dieng, Pavelic, Hodžić

Crvenikartoni: Taferner (45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Zagorac - Moharrami (od 75. Atiemen), Lauritsen, Perić (od 17. Leovac), Gvardiol - Majer, Franjić, Ademi, Jakić (od 46. Kastrati) - Oršić, Gavranović (od 90+2. Burton)

WOLFSBERGER: Kofler - Novak, Baumgartner, Lochosvili, Pavelic (od 80. Hodžić) - Stratznig, Wernitznih, Taferner, Peretz (od 80. Schmerbock) - Dieng (od 53. Vizinger), Joveljić (od 46. Perić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feyenoord - CSKA 3:1

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši zagrebačkog Dinama minimalnom 1:0 (0:0) pobjedom protiv austrijskog Wolfsbergera u susretu 3. kola skupine K Europske lige u četvrtak navečer zasjeli su na čelo ljestvice.

Image
[FOTO, VIDEO] ZABIO PRVI EURO POGODAK DINAMA OVE JESENI: /

Trenutak koji ostavlja bez daha, a koji je 'magijom' započeo Modrićev nasljednik

Image
[FOTO, VIDEO] ZABIO PRVI EURO POGODAK DINAMA OVE JESENI: /

Trenutak koji ostavlja bez daha, a koji je 'magijom' započeo Modrićev nasljednik

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer fantastično ubacio

Jedini pogodak na utakmici postigao je neočekivani Dinamov junak Atiemwen u 76. minuti, samo dvije minute po ulasku na teren.

Majer je bio ubacio loptu s lijeve strane, Atiemwen ju je prihvatio leđima okrenut golu, uspio se okrenuti i sa 10-ak metara prizemnim udarcem svladati Koflera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taferner dobio drugi žuti nakon što je nagazio na Jakića

Dinamo je tako uspio realizirati brojčanu nadmoć jer je u posljednjoj minuti prvog poluvremena gost ostao bez Tafernera koji je isključen zbog dva žuta kartona.

Inače, Dinamo je u dvoboju protiv Wolfsbergera igrao bez Livakovića, Petkovića, Stojanovića, Theophile-Catherinea i Ivanušeca, dok kod Austrijanaca nije bilo Liendla, njihovog najboljeg igrača, strijelca i kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feyenoord razbio CSKA

U drugom susretu 3. kola ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu svladao moskovski CSKA s 3:1 (0:0). Sva tri gola domaći je sastav postigao u razdoblju od samo 10 minuta sredinom drugog poluvremena, u strijelce su se upisali Haps (63), Kokcu (71) i Geertruida (72), a dojam je kako su i Haps i Geertruida mrežu Moskovljana zatresli iz zaleđa. Na konačnih 3-1 autogolom je smanjio Senesi (80-ag).

Na polovici natjecanja u skupini Dinamo je vodeći s pet bodova i razlikom pogodaka 1-0, slijede Wolfsberger i Feyenoord sa po četiri boda, dok je CSKA posljednji s dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri tjedna u 4. kolu igrat će Wolfsberger - Dinamo i CSKA - Feyenoord.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 3. KOLA: Dinamo Z. - Wolfsberger 1:0 (Atiemwen 76) Feyenoord - CSKA M. 3:1 (Haps 63, Kokcu 71, Geertruida 72 / Senesi 80-a


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA

90' - Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Propala je velika prilika za Dinamo. Leovac je bio u naletu, pokušao je fintirati na nekih 11 metara, ali uzimaju mu loptu.

84' - Dinamo se ohrabrio, Dinamo ima loptu, napada i želi zabiti taj drugi gol. Oršić po lijevom krilu radi probleme, na njega se dosta igra u ovim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - "Ajmo dečki po drugi, idemo po drugi", viče Peternac, hrabri, nabrijava dinamovce.

76' - GOOOL - Atiemwen zabija za 1:0. Kakav krasan gol... Iyayi Believe Atiemwen je na malom prostoru, na lijevoj strani, dočekao savršeno točan centaršut u šesnaestercu od strane Majera, i zabio u donji desni kut. Prekrasan gol lijevom. Kako ga je ovo nagradilo za upornost, ovo je i prvi gol Dinama u Europi ove jeseni. OVDJE pogledajte taj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Kakva prilika! Ademi je fantastično tukao glavom na izveden korner s nekih 6 metara, sjajno izveden korner Majera, ali Kofler to brani. Najbolja prilika za Dinamo u ovoj utakmici. Ovo je bio prvi ozbiljni pokušaj Plavih u nastavku. Čak pola sata trebalo je za takvo što, ozbiljniju priliku.

71' - Lovro Majer kao da je ostao bez energije. Igra dosta obranu usko s Bartolom Franjićem. Njih dvoje u tandemu stoje u bloku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Mislav Oršić je snažno pucao iz slobodnjaka s velike udaljenosti, ali je samo pogodio živi zid. Sudac je pokazao na korner zastavicu. Udarac iz kuta za Modre.

60' - Sudac je bio dobro postavljen i svirao faul jer je Eliel Peretz rukama vukao protivnika. Dinamo će izvesti slobodan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Dinamo je pojačao napade, to je trenutak kad plave trupe kreću naprijed, po gol.

47' - Novi žuti karton u WAC-u. Napadač gostiju Dieng je imao visoko podignut lakat u duelu s Joškom Gvardiolom te ga je sudac kaznio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. U momčadi Wolfsbergera izlazi Joveljić, a ulazi Perić. Kod Dinama ulazi Kastrati, a izašao je Jakić.

KRAJ PRVOG DIJELA U MAKSIMIRU

45' - Wolfsberger ostaje s igračem manje. Drugi žuti dobio je Taferner, koji je zakasnio u jednom duelu kad je lopta bila ničija, i nagazio Jakićevu nogu. Ovo je prilika za Dinamo. Taj trenutak pogledajte - OVDJE.

38' - Moharrami je sad pokušao ubaciti, ali bez uspjeha. Jako čvrsta utakmica, bez previše prilika, ratnička, tvrda...

30' - Bitka na toj desnoj strani, Gvardiolinoj. Pokušao je Dieng sad protiv Gvardiola, ali čvrsti Joško nije mu dao da prođe.

29' - Dienge dosta prijeti na toj desnoj strani, ali Senegalac ne može protiv Gvardiola.

25' - Kakva šteta! Nije stigao Oršić jednu loptu, uzimaju to WAC-ovci.

24'- Ispala je lopta za trenutak Danijelu Zagorcu, ali nije bilo veće opasnosti za Dinamo.

Image
Image

05.11.2020., Stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europa liga, 3. kolo: GNK Dinamo Zagreb - Wolfsberger AC. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

23' - Majer sad radi jedan pametni prekršaj.

23' - Ademi je kombinirao, predugo čekao na 17 metara, ostao je bez lopte.

22' - 52% posjed lopte u nogama Dinama, Wolfsberger 48%.

19 - Kakva je ovo bila prilika za Gavranovića! Sam je ostao švicarski reprezentativac na petnaestak metara od gola, imao je prostora jer mu je Ademi podvalio odličnu loptu, ali Mario je pucao jako loše, preko gola, daleko... Može zapjevati "daleko, daleko, srce mi je ostalo"....

15' - Marin Leovac je na zagrijavanju, ipak će zaigrati? Pitanje je znači li to da postoje neki problemi kod Dinamove obrane ili je sve to iz mjere opreza. Ipak, presvlači se i izgleda da će doći do rane zamjene u momčadi Dinama. Je li Perić možda u pitanju? Je, on ide van, Leovac ulazi. To će donijeti promjene u sustavu.

9' - Lauritsen - Moharrami kombiniraju i upravo će ovaj dvojac večeras biti na pravom testu.

7' - Gvardiol je sad blokirao Dienga na nekih 5 metara skroz iz kosa, ušao je u peterac sa strane ali riješio je to znalački Gvardiol.

7' - Nije sad stigao jednu loptu Majera Mislav Oršić.

4' - Duga lopta prema Joveljiću, otišlo je to u gol aut.

3' - WAC-u nedostaje troje igrača, među njima i kapetan Liendla. No, Dinamov hendikep ipak je veći. Nedostaju Livaković, Teophile Catherine, Petković, Tolić, Luka Ivanušec...

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo.

20.59 - Minuta šutnje. Maksimir se oprašta od svog Slavena Zambate, kao i od žrtava onog suludog terorističkog čina u Beču.

20.56 - Modri i nogometaši WAC-a izlaze na travnjak.

20.49 - Malo je do utakmice. Inače, službena UEFA je priopćila da će se na večerašnoj utakmici održati minuta šutnje. Uoči početka odat će se počast Slavenu Zambati, nedavno preminuloj legendi Dinama, ali i žrtvama terorističkog napada u Beču. Obje momčadi nosit će crni flor.

19.45 - Stigli su sastavi. Znalo se kako je austrijski sastav, inače 6. u tamošnjem prvenstvu, na Maksimir stigao bez najboljeg igrača Liendla. No, isto tako, i Dinamo je bez čak petorice iz prve momčadi, ukupno je 9 igrača zaraženo koronavirusom, uz ZoranaMamića i nekolicine iz stručnog stožera. Alen Peternac, uz pomoćnike Butinu i Kopića, vodit će momčad Dinama, desetkovanu momčad. Dinamova jedanaestorka je solidna, jasno, bez Livakovića i Petkovića, kao i Teophila, Ivanušeca, Leovca... Na klupi je i dosta juniora. Zoran Mamić je dao zadatak Ademiju, molbu, da mobilizira svlačionicu. Dinamo je u teškoj situaciji ipak našao solidnu momčad, respektabilnu. Wolfsberger je isto desetkovan zbog COVIDA.


Hrvatski nogometni prvak Dinamo će u susretu 3. kola Europske lige u četvrtak protiv austrijskog Wolfsbergera biti bez trenera ZoranaMamića, te čak petorice igrača prve momčadi koji su pozitivni na koronavirus.

Dinamo je u utorak objavio kako su na COVID-19 pozitivni trener Zoran Mamić i još jedan član stručnog stožera, te jedan igrač prve momčadi. Nažalost, broj zaraženih se povećao i još četvorica prvotimaca su pozitivna na koronavirus, dakle ukupno devetorica.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 29, 2020: Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic shouts instructions in a UEFA Europa League Group K football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at CSKA Arena. The match ended in a 0-0 draw. Mikhail Tereshchenko/TASS,Image: 566279270, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Tko je izostao?

"Kod petorice igrača prve momčadi ustanovljena je prisutnost koronavirusa te oni neće moći nastupiti u utakmici austrijskog Wolfsbergera. GNK Dinamo ima ukupno devetoricu igrača s UEFA liste koji neće nastupiti na utakmici zbog COVIDA-19. Nadalje, pozitivnim su se pokazali nalazi testiranja kod nekoliko članova stručnog stožera te će utakmicu s klupe voditi Alen Peternac", poručili su iz kluba.

Nameću se sada neka pitanja sama od sebe. Tko će, dakle, igrati protiv Wolfsbergera? Dinamo nije izašao u javnost s imenima zaraženih, ali na posljednjem treningu, u srijedu navečer, nije bilo nekolicine igrača iz udarne postave. Na treningu nije bilo Livakovića, Petkovića, Stojanovića, Ivanušeca, Theophilea, Leovca, a Dinamo je zbog toga priključio veliki broj juniora, koji bi lako mogli zaigrati protiv Wolfsbergera.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Dominik Livakovic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tko će igrati i gdje je problem?

Kako će izgledati sastav? Na vratima bi prema svemu sudeći trebao biti pričuvni vratar Danijel Zagorac, obranu bi trebali sačinjavati Joško Gvardiol na lijevom beku, Sadegh Moharrami na desnom beku, a stoperi bi trebali biti Dino Perić i Rasmus Lauritsen.

Nadalje, u veznom redu trebali bi biti, na defenzivnom veznom KristijanJakić, a ispred njega bi trebali biti Lovro Majer i Arijan Ademi. Krila bi trebali igrati s desne strane Lirim Kastrati, a s lijeve Mislav Oršić. U napadu je siguran Mario Gavranović.

Eh sada, problem imamo na klupi Dinama. Osim što će momčad voditi drugi Mamićev pomoćnik Alen Peternac, koji, realno, nema baš iskustva i tko zna što se od njega može očekivati.

Isto tako, klupa Dinama mogla bi biti vrlo "tanka", a ako je uopće popune do kraja pitanje je i tko će na njoj sjediti. Bit će to uglavnom neki "miks" dosadašnjih pričuva i juniora, dakle, neće biti nekih konkretnih i sigurnih pojačanja na klupi.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo