Nogometni 'izdajnik' nacije slavi: Ostvarila mu se velika želja

8.11.2013.
8:29
VOYO logo

Vodeći strijelac španjolskog prvenstva s 13 pogodaka iz 12 utakmica (koliko je zabio i Cristiano Ronaldo) prošlog je mjeseca potpisao formalno pismo u kojem je izrazio želju za igranjem u redovima aktualnih europskih i svjetskih prvaka Španjolaca, iako je rođen u Brazilu, uz objašnjenje da mu je ''Španjolska dala sve'' zbog čega je u domovini naišao na osudu i kritike.

Costa je odigrao dvije utakmice u brazilskoj selekciji, ali su u pitanju bile prijateljske utakmice, pa je imao pravo na promjenu reprezentacije za koju će nastupati, budući da ima i španjolsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastali smo se s njim u rujnu i tada je krenula ta priča. Mi smo bili iskreni i on je bio iskren. Njegovo je stajalište sasvim čisto, ali i ja ovom prilikom navodim da ova cijela situacija, naravno, njemu neće pomoći u nikakvom smislu. On nema zagarantirano mjesto u momčadi, užem ili širem popisu. Svi su na nuli, pa ćemo vidjeti. Lako je sada zaključiti da je Diego Costa u fantastičnoj formi. To svi vidimo. Ja se samo nadam da će ostati takav jer ćemo dobiti novog sjajnog igrača u rotaciji. Iskreno, trebali smo svježu krv, drugačijeg igrača i dobili smo ga u njemu", rekao je Del Bosque.

Na Del Bosqueovom popisu napadača za dvije prijateljske utakmice ovoga mjeseca se 25-godišnji Diego Costa priključio svom klupskom suigraču iz Atletica Davidu Villi, te Alvaru Negredu iz Manchester Cityja, Pedru iz Barcelone i Juanu Mati iz Chelseaja. Na popisu nije bilo mjesta za Tottenhemovog napadača Roberta Soldada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Del Bosque je još jednom pozvao i Ikera Casillasa, iako je ovaj i dalje rezerva Diegu Lopezu u Real Madridu u ligaškim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo