ZANIMLJIVI POSLOVI / Deset najvećih transfera prijelaznog roka. Srbin drži rekord, Pep skupo platio talentiranog igrača za kojeg vjerojatno niste čuli

Image

Juventus se pobrinuo za senzaciju i doveo srpskog napadača za suludih 81,6 milijuna eura

1.2.2022.
9:21
VOYO logo

Završen je zimski prijelazni rok i moramo priznati da je bilo podosta zanimljivih te jedan senzacionalan transfer. Nažalost, niti u ovom se transfer-prozoru nisu ostvarili dugoočekivani transferi Erlinga Haalanda iz Dortmunda ili Kyliana Mbappea iz PSG-a, ali se zato Juventus pobrinuo za senzaciju i doveo je srpskog napadača za suludih 81,6 milijuna eura.

Stasiti centarfor, Dušan Vlahović, prešao je iz Fiorentine u Juventus za golemih 81,6 milijuna eura i samim time je postao najskuplji igrač u regiji, odnosno, drži rekord po visini odštete u zemljama bivše Jugoslavije. Srbin je u strašnoj golgeterskoj formi, niže rekorde i pravi je stroj za pogotke, a potpisao je ugovor na pet godina uz plaću od oko sedam milijuna eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugi najskuplji transfer pobrinula se, vjerovali ili ne, Barcelona. Katalonci su do jučer grcali u dugovima i spominjao se čak i bankrot, ali očito stvari nisu tako crne i nepovoljne na Camp Nouu kako se priča. Katalonci su kupili Ferrana Torresa iz Manchester Cityja i platili su ga čak 55 milijuna eura, uz mogućnost da naraste i na 65 milijuna eura ako se neki bonusi ostvare. No, Torresa će plaćati na četiri rate.

Image
Image

Newcastle ima čak dvojicu

Treći najveći transfer drži Luis Diaz. Sjajni Kolumbijac oduševljavao je partijama u Portu i Jurgen Klopp je bez previše razmišljanja krenuo u akciju te je Diaza platio nemalih 45 milijuna eura. Diaz je lijevo krilo, što bi možda moglo značiti da će Klopp u dugom dijelu sezone pripremati Kolumbijca za sljedeću sezonu, kada bi klub možda mogao napustiti Sadio Mane. Klopp je navodno toliko zagrizao za Diaza da je u Kolumbiju, dok je ovaj bio na reprezentacijskoj pauzi, poslao delegaciju kako bi sve dogovorio s njim prije Manchester Uniteda i Tottenhama, koji su ga također tražili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, četvrto mjesto pripada Bruni Guimaraesu koji je iz Lyona prešao u Newcastle za 42,10 milijuna eura. Potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine, a Svrake su si osigurale izvrsno i prvo veliko, pravo, pojačanje u veznom redu, na defenzivnoj poziciji. Svakako vrijedi spomenuti kako je Newcastle jedini klub koji u top 10 najvećih transfera ima dvojicu igrača, a odmah iza Guimaraesa nalazi se Chris Wood.

Wooda su crno-bijeli platili čak 30 milijuna eura. Novozelanđanin je stigao iz ligaškog rivala Burnleyja, a ove sezone je u 23 utakmice zabio samo tri gola i trenutno, čak i nakon 30 milijuna eura vrijednog transfera, vrijedi samo šest milijuna eura prema Transfermarktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep doveo 'novog Aguera'

Šesto mjesto ljestvice pripada lijevom beku Lucasu Digneu koji je Everton zamijenio Aston Villom u transferu vrijednom 30 milijuna eura, a sedmo mjesto pak drži Digneova zamjena na Goodison parku, Ukrajinac Vitaliy Mykolenko, koji je pak plaćen 23,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se na osmom mjestu nalazi Yuri Alberto, brazilski centarfor koji je stigao u Zenit za 20 milijuna eura, a iza njega je Rodrigo Bentancur koji je Juventus zamijenio Tottenhamom u transferu vrijednom 19 milijuna eura.

Top 10 zaključuje i jedan vrlo zanimljiv transfer. Naime, Pep Guardiola je u City doveo jednog od najtalentiranijih Argentinaca. Iz redova River Platea stigao im je Julian Alvarez i to za nemalih 17 milijuna eura. Riječ je o vrlo talentiranom napadaču, koji silno podsjeća na Sergija Aguera, a za River je u karijeri zabio 36 golova i još je 25 pogodaka namjestio. Vrijedi spomenuti kako je riječ o polivalentnom igraču koji jednako dobar posao može obavljati i na krilnim pozicijama, a posebice na desnom krilu i, dakako, da je riječ o argentinskom reprezentativcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo