Francuski izbornik otkrio zašto je Njemačka pobijedila

Izbornik nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps istaknuo je neiskustvo kao glavni razlog ispadanja njegove momčadi u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

4.7.2014.
20:58
VOYO logo

Njemačka je minimalnom 1:0 pobjedom izborila svoj četvrti uzastopni polufinale svjetske smotre, a jedini pogodak na susretu postigao je Mats Hummels nakon prekida koji je izveo Toni Kroos. Hummels je bio najviši u skoku, te je matirao Huga Llorisa.

"Njemačka je momčad koja ima više iskustva od nas. Došli smo do kraja svog puta na Svjetskom prvenstvu, ali za ničim ne žalim. Imali smo želju i ambiciju da prođemo dalje no nije išlo", rekao je Deschamps, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Imali smo nekoliko prilika da povedemo, a potom i izjednačimo, ali Nijemci su zabili iz slobodnog udarca. Prekidi su bili naša najslabija strana na ovom prvenstvu. Pokušali smo napraviti sve da izjednačimo, Karim (Benzema) je imao sjajnu priliku na kraju utakmice, ali Manuel Neuer je jednostavo bio nesavladiv na vratima Njemačke", rekao je nakon susreta francuski izbornik, pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji su igrači igrali sjajno od početka natjecanja. Ispali smo, ali u današnjoj utakmici nije bilo prevelike razlike između ove dvije momčadi", zaključio je Deschamps.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv bolje iz susreta Kolumbije i domaćina Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw istaknuo je nakon minimalne pobjede nad Francuskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu da njegova momčad raste iz utakmice u utakmicu.

- Bilo je nevjerojatno vruće, ali igrači su ostavili sve na travnjaku. Napredujemo u igri iz utakmice u utakmicu i mislim da će u polufinalu biti daleko jednostavnije igrati nego danas – rekao je Löw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Njemačku je u polufinale odveo pogodak stopera Matsa Hummelsa, koji je sjajno reagirao u 12. minuti nakon ubacivanja Tonija Kroosa.

- Obje su momčadi bile sjajne u obrani. Naša ideja je bila da zaustavimo njihove napadače koji posjeduju veliku kvalitetu. Dobro smo to napravili i to je bilo ključno za pobjedu. Oni su isto bili izvanredni u obrani, no iskoristili smo jednu priliku na početku utakmice koja ja usmjerila tijek ostatka susreta – rekao je Löw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka će prvo finale Mundijala od 2002. godine tražiti preko pobjednika susreta između Brazila i Kolumbije.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo