VIDEO: / Drama na Etihadu! Kakav gol, City na koljenima!

U 16. kolu engleskog Premiershipa veliki derbi na Etihadu se odigrali su City i United.

9.12.2012.
15:30
VOYO logo

Veliki derbi 16. kola engleskog nogometnog prvenstva između dvaju Manchestera, Cityja i Uniteda na Etihadu, je u potpunosti opravdao očekivanja. Slavio je United 3:2 golom Robina van Persieja u posljednim trenucima.

Već u 16. minuti, u prvom pravom prelasku Uniteda preko centra Wayne Rooney doveo goste u vodstvo. Poslužio ga je Ashley Young, a ovaj je odmjerenim prizemnim udarcem između dvojice braniča Građana poslao loptu u mrežu. Rooney je bio strijelac i drugog Unitedovog gola 13 minuta kasnije kada ga je savršeno na rubu paterca poslužio Rafael, a ovaj je poslao loptu smireno u suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vodstvom gostiju otišlo se u nastavak, a onda je uslijedio veliki povratak Cityja. U 60. minuti zabio je Yaya Toure nakon povratne lopte Carlosa Teveza u akciji u kojoj je prethodno vratar Uniteda David De Gea obranio udarce kako Teveza tako i Davida Silve. Valja reći da je u akciji prethodno golu za 1:2 Robin van Persie pogodio vratnicu.

U tim je trenucima City djelovao opasnije i bio je bliže postizanju i pobjedničkog gola, a onda je uslijedila jedna akcija Uniteda u kojoj je Rafael iznudio slobodni udarac malo izvan kaznenog prostora iskosa s desne strane. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade, izvođenje slobodnog udarca preuzeo je Van Persie i zabio u dalji kut za 2:3 pobjedu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila 13. ovosezonska pobjeda Uniteda u sezoni, a prvi poraz Cityja kojim se razlika između dva prvoplasirana kluba na ljestvici povećala na šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo