DRŽI SE, LEGENDO / Dejan Lovren ekskluzivno za RTL nakon napada navijača: 'Bojim se za sebe i svoju obitelj'

Image

Dejan Lovren ekskluzivno za RTL o šokantnom iskustvu napada Marseilleovih navijača

30.10.2023.
14:17
VOYO logo

Derbi susret desetog kola francuskog nogometnog prvenstva između Marseillea i Lyona otkazan je nakon što je autobus Lyona kamenovan na putu prema stadionu Velodrome, pri čemu je trener Fabio Grosso ozlijeđen.

Image
FRANCUSKI DERBI OTKAZAN /

Na putu prema stadionu kamenovan bus u kojem je bio Dejan Lovren, trener Grosso ozlijeđen

Image
FRANCUSKI DERBI OTKAZAN /

Na putu prema stadionu kamenovan bus u kojem je bio Dejan Lovren, trener Grosso ozlijeđen

Autobus s igračima Lyona, u čijim redovima igraju hrvatski nogometaši Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car, kamenovan je na putu prema stadionu Velodrome. Lovren je nakon incidenta odlučio razgovarati s novinarom RTL-a Markom Vargekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj prvi osjećaj kad je kamenje počelo letjeti prema busu. Šta ste vi uopće igrači pomislili, jeste mogli uopće vjerovati da se to događa?

Pa iskreno ne. Ja sam, kažem, i dalje sam u šoku. Nisam baš nešto spavao. Svašta sam doživio u svojoj karijeri, ali ovako nešto nikada. Jučer kad su nas kamenja, znači doslovce su nas zasuli kamenjima i kad su se razbila sva stakla skoro, počeli su bacati boce. I nažalost su pogodili trenera s bocom u glavu i rasjekli mu pola lica. Čovjek je, mislim, danas ima 12 šavova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je katastrofa. Znači, oni su razbili prvo kamenjem sva stakla i onda su još boce prema igračima unutra bacali.
Da, da i mislim da su čak i poslje baklje bacali. Mislim, mi smo se sagnuli svi u busu. Mi smo se morali sagnuti, jer nismo znali što će doletit u naše glave.

Misliš da je, moglo je to i s nekim tragičnim ishodom završiti.
A da, zato sam ja i rekao da ako se sad nešto ne promijeni ili zakon ili bilo šta drugo, sljedeći put će očito biti još veća tragedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da. Nisu mi poznati ti francuski zakoni i to kako je sad stvar? Ima puno nereda, stalno se događaju, iz kola u kolo, ima puno problematičnih navijačkih skupina. Što se događa u Francuskoj? Što si mislio kada si rekao Vlada mora nešto promijeniti?

Mislio sam da treba pod hitno nešto promijeniti jer ovo što se dešava nije ista Francuska kad sam ja bio prije trinaest četrnaest godina, ovo je totalno ludo. Meni su nedavno htjeli opet ući u stan, makar živim u nekoj sigurnoj zgradi. Tako da evo, sad mi je čovjek ispred vrata, osiguranje mi je tu konstantno. Mislim, ja ne znam da li bilo kakav normalan čovjek ovako može živit. Ovo nije normalan život. Ustvari, imam osjećaj kao da živim negdje daleko na nekom istoku, a ne u Europi. Zato kažem. Hitno se mora nešto promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećaš na neki način nesigurnost za sebe i svoju obitelj.

Da, nažalost da, moram to reći i uopće se ne osjećam ugodno ovdje. Svakim korakom gledaš hoće li se šta desiti ili ne. Pljačke su konstantno. Sad ja kažem, zato treba pod hitno nešto promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve detalje donosimo večeras od 19 u RTL-u Danas.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo