SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:1 / Pobjednički povratak Mislava Karoglana na klupu Hajduka: Marko Livaja srušio Farmaceute u Koprivnici i odveo Bijele na prvo mjesto

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Slavan Belupo - Hajduk mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

27.10.2023.
17:02
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu 13. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na gostovanju u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 1-0 preuzevši barem privremeno vrh ljestvice.

Pogodak odluke zabio je Marko Livaja iz kaznenog udarca u 44. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi na utakmici je zaprijetio Hajduk, Krovinović je u 2. minuti dobro pucao iz slobodnjaka, ali Sušak je obranio. Tri minute nakon toga Bijeli su imali još jedan "zicer - nakon kornera lopta je stigla do neučuvanog Uremovića, koji je bio na metar od gola, ali puca visoko iznad vrata.

Prvi opasniji pokušaj Slavena vidjeli smo u 10. minuti. Tada je iz slododnog udarca s dvadesetak metara odlično pucao Liber, a Lučić jedva odbio i spasio goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Na novu veliku šansu čekalo se do 32. minute, a tada su ponovno zaprijetili gosti. U brzoj akciji Puštas je proigrao Sahitija, a on prinašao Livaju koji slabije reagira, loše zahvaća loptu i puca pored gola.

Desetak minuta kasnije Hajduk je poveo. Nakon što je Boras rukom zaustavio udarac Livaje sudac je pokazao na bijelu točku, a najstrožu kaznu je realizirao onaj koji ju je i izborio - Marko Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Rezultatom 0:1 završeno je prvo poluvrijeme, a odmah na početku nastavka Slaven je mogao poravnati. Hoxa je probio bok i pronašao Štrkalja koji puca s pet metara, a Lučić odlično brani. Nakon toga igralo se prilično rastrgano, a sudac je podijelio nekoliko žutih kartona. Požutio je i Krovinović kojemu je to treći i neće ga biti u sljedećem kolu protiv Rudeša.

Na sljedeću priliku čekalo se do 77. minute, a tada je Slaven još jednom bio jako blizu gola. Božić je nakon ubačaja pucao iz okreta sa sedam metara, ali njegov šut odlazi visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra se potom umrtvila, gotovo ništa se nije događalo na terenu sve do pete minute sudačke nadoknade kada je Hajduk umalo zabio drugi gol. Livaja je proigrao Trajkovskog, on prošao Agbekpornua i pucao, ali Šušak je još jednom sjajno reagirao.

Supersport HNL, 13. kolo

Slaven Belupo - Hajduk 0:1 (Livaja 44' (p))

Slaven Belupo: Sušak, Bosec, Boras, Božić, Štefulj, Lepinjica, Agbekpornu, Liber, Mioč, Hoxha – Štrkalj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Lučić, Sigur, Šarlija, Uremović, Diallo, Žaper, Krovinović, Pukštas, Melnjak, Sahiti, Livaja

_______________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon otkaza Ivanu Leki, hrvatski nogometni doprvak Hajduk ovoga je ponedjeljka postavio Mislava Karoglana za novog trenera. Karoglan se na tako klupu "bijelih" vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. 

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je Karoglan izašao pred novinare, a tema konferencije bila je gostovanje Hajduka u Koprivnici kod Slaven Belupa, njegov debi u drugom mandatu na klupi.

Image

"Situacija nije tragična, bavili smo se popravljanjem efikasnosti, ali imali smo samo dva treninga. Mislim da je to ključno, cilj je za svaku utakmicu postići barem dva gola. Belupo je momčad koja igra izvanredno pod novim trenerom, jako su agresivni, tranzicijski najbolji u ligi, vodeći u duelima... Mi smo u Rijeci imali ogroman nesrazmjer dobivenih i izgubljenih duela, a ako želiš vani dobivati utakmice to mora biti bolje", odgovorio je Karoglan na pitanje kako dignuti igrače nakon Osijeka pa se osvrnuo na svoj povratak na klupu Bijelih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja samo običan čovjek, a ovo je preveliki klub. Ovdje bi i Klopp ima tremu. Ona te tjera da radiš, da ideš naprijed, kad to nestane znači da je preveliko samopouzdanje a to nije dobro. Po prirodi sam dosta miran tip."

Image

Trener Slavena Roy Ferenčina ovako je najavio dvoboj s Hajdukom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da se prezentiramo u najboljem mogućem izdanju i da nastavimo s pozitivnim rezultatima. Bit će potrebno imati puno bolju realizaciju u odnosu na prethodne utakmice, a ako tako bude imamo se pravo nadati bodovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo