DAVOR ŠUKER GOSTOVAO KOD IGORA ŠTIMCA: / 'Dalića smo pozvali u devet ujutro, a on je u pola četiri doša na aerodrom...'

Image
Foto: Screenshot

Predsjednik HNS-a razgovarao je s Igorom Štimcem o budućnosti hrvatskog nogometa

24.8.2018.
21:26
Screenshot
VOYO logo

Davor Šuker gostovao je u Večernjem pressingu kod Igora Štimca, a u emisiji je detaljno prokomentirao sve vezano uz hrvatsku reprezentaciju, uspjeh u Rusiji, a dotaknuo se i nekih nezgodnih tema kao što je Zdravko Mamić.

"Svi smo ponosni i moramo biti, jer tako mala zemlja da napravi tako veliki rezultat. Mislim da smo ujedinili sva srca. Osim Francuza i nekih zemalja koje su navijale za Francusku, cijeli svijet je bio za Hrvatsku. Tamo '98. smo bili povijest, a sada je Modrić igrač prvenstva. On je pokretač igre u svim klubovima u kojim je bio, vodio je atmosferu u Rusiji i bio je dirigent.", rekao je i prokomentirao situaciju s izbornikom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalić je pak sa svojim ponašanjem i politikom dolaska, ulaskom u reprezentaciju, sve napravio super. Sjećam se kad smo ga pozvali u devet ujutro, on je bio u pola četiri na aerodromu i letjeli smo u Ukrajinu. U Rusiji smo sada pokazali da smo talentirani, raskošni, gospoda, ratnici"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava pitanje infrastrukture

"Ponavljao sam kao papagaj o infrastrukturi, ako se ne ulaže u školstvo, nogomet, u U15, U17, U21, nema ništa. Treba nam veća infrastruktura, da imamo više trava, više noćnih rasvjeta, da klinci igraju nogomet na ulici, a da je manje PlayStationa i onda kada bi tako bilo bi prvi bih istupio i rekao: sve ispod polufinala je neuspjeh, ovako moraš paziti jer to nemamo, a i mi se praktički samofinanciramo.", rekao je Šuker pa dodao:

"Kada smo neki dan bili s Kinezima i potpisali s njima ugovor, čudili su se kako s tako malim budžetom od 30 milijuna eura možemo, a oni imaju neograničen budžet, a ne mogu se ni kvalificirati na SP. Onda sam rekao da to nije tko je ljepši, tko je veći, već koliko se ulaže u mlade, u sebe i mislim da smo to opravdali"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo