DAVID BECKHAM POKREĆE NOGOMETNI KLUB! Dobio je zeleno svijetlo i podršku sportskih megazvijezda: / 'Ostvaruju mi se snovi'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Klub još nema ime, klupske boje niti grb, a igrat će na stadionu Overtown kapaciteta 25.000 mjesta čija će izgradnja stajati oko 250 milijuna dolara.

30.1.2018.
13:57
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Nakon što je četiri godine čekao dozvolu, bivši engleski reprezentativac i jedan od najpoznatijih svjetskih sportaša David Beckham dobio je 'zeleno svjetlo' kako bi u Miamiju pokrenuo nogometni klub koji će se od 2020. godine natjecati u MLS-u.

U američkoj nogometnoj ligi (MLS) trenutačno se natječu 23 kluba - 20 iz SAD i tri iz Kanade, a od 2020. godine u ligu će se uključiti i Beckhamov Miami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOP 10 KOJI NE SMIJETE PROPUSTITI: Ovi golovi obilježili su devedesete u engleskoj Premier ligi

Klub još nema ime, klupske boje niti grb, a igrat će na stadionu Overtown kapaciteta 25.000 mjesta čija će izgradnja stajati oko 250 milijuna dolara.

'Vaš klub će uvijek nastojati učiniti vas ponosnima'

"U Miamiju se ostvaruju moji snovi. Presretni smo, zahvalni i uzbuđeni. Vaš klub će uvijek nastojati učiniti vas ponosnima, a naš stadion bit će mjesto koje ćete rado posjećivati," rekao je Beckham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši kapetan engleske reprezentacije je u veljači 2014. godine iskoristio opciju iz ugovora s bivšim klubom Los Angeles Galaxyjem kupivši franšizu po sniženoj cijeni od 25 milijuna dolara i uspio je dovesti MLS ligu u Miami.

Beckham je imao mnogo problema kako bi osnovao klub. Prije svega zbog lokacije stadiona. Beckham je želio izgraditi stadion u luci, potom u 'downtownu', te u kvartu "Mala Havana", ali su svi pokušaji propali. Napokon u prosincu 2015. zajedno s ekipom investitora kupio je zemljište u Overtownu, jednom od najsiromašnijih kvartova Miamija, čiji stanovnici i nisu posebno oduševljeni mogućnošću gradnje velikog stadiona u svom susjedstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skoro smo odustali od posla. Čak smo se našli na jednom ručku kako bi se oprostili. Međutim, odlučili smo pokušati još jednom i uspjeli smo," kazao je jedan od Beckhamovih partnera Marcelo Claure.

Suvlasnik kluba Jorge Mas je otkrio zašto je izbor pao baš na Miami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je grad kojem je nogomet u krvi," poručio je Mas.

Podršku ovom projektu pružile su brojne zvijezde kao što su Neymar, Serena Williams, Tom Brady, Usain Bolt i Will Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Postoji mnogo poznatih imena koja bih volio dovesti'

Na predstavljanju cijelog projekta novinare je zanimalo hoće li za Miami zaigrati portugalski majstor Cristiano Ronaldo.

"To ćete morati pitati Ronalda," kazao je Beckham koji je igrao za Manchester United, Real Madrid, PSG i LA Galaxy i smatra ga se jednim od najzaslužnijih za popularizaciju nogometa u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji mnogo poznatih imena koja bih volio dovesti u ovaj grad. Želimo dovesti najbolje igrače jer Miami treba zvijezdu. Od nas se očekuje da dovedemo sjajnog igrača i to ćemo ostvariti", izjavio je Beckham.

"Potražit ćemo i pravog trenera. To ne mora biti veliko ime, ali ne kažem da neće biti. Ja sam vlasnik, ali ne planiram biti i generalni menadžer. Treba nam neko iskusniji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je od 1998. do 2001. godine imao MLS franšizu, ali je klub ugašen zbog slabe posjete na utakmicama. Od 2015. godine pod istim imenom natječe u 4. ligi američkog nogometa.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo