Ekskluzivni intervju / Darijo Srna uživo za RTL iz Ukrajine: 'Ovo je treći rat u mojem životu, moramo biti jaki'

RTL-ova reporterka, Leona Šiljeg, javila se uživo na RTL-u Danas zajedno s Darijom Srnom koji je sportski direktor Šahtar Donjecka.

24.2.2022.
18:40
VOYO logo

Darijo Srna godinama je nosio kapetansku vrpcu na dresu Šahtara iz Donjecka. Sada, nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije ima ulogu sportskog direktora u Šahtaru.

Momčad Šahtara ne igra u Donjecku nakon eskalacije rusko-ukrajinskog rata 2014., a od 2020. preselili su se u Kijev. RTL-ova reporterka, Leona Šiljeg, javila se uživo na RTL-u Danas zajedno s Darijom Srnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Upućeno Vladimiru Putinu /

Nova žestoka poruka Vladimira Klička: 'Želi ponovno uspostaviti carstvo čiji pad nikada nije prihvatio'

Image
Upućeno Vladimiru Putinu /

Nova žestoka poruka Vladimira Klička: 'Želi ponovno uspostaviti carstvo čiji pad nikada nije prihvatio'

"Sigurno da nije bilo ugodno, probudili su me zvuci sirene oko 4:30 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali tu smo se skupili ima nas dosta Hrvata, Držimo se skupa, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute," rekao je Srna na RTL-u Danas.

"Trenutačno smo u hotelu, cijeli stručni stožer. Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna je u kontaktu i s Vukojevićem

Srna je oduvijek isticao kako je Ukrajina njegov drugi dom, a kaže kako mu je teško gledati trenutno stanje u Ukrajini koje je za njega, do danas, bilo nezamislivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško, nisam mogao zamisliti da ćemo se naći u ovoj situaciji. Ovo je treći rat u mojem životu. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je u pitanju cijela Ukrajina, situacija nije dobra."

Nekadašnji bek reprezentacije otkrio je da je u neprestanom kontaktu s još jednim Vatrenim, Ognjenom Vukojevićem, koji je pomoćni trener Dinama iz Kijeva. Osim toga, Srna komentira kako je ovo treći rat u njegovom životu nakon Domovinskog rata i Krimskog rata, koji je odselio njegov Šahtar iz Donjecka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujemo se svakih 20 minuta, danas smo razmišljali čak da krenemo i sami, ali to je veliki rizik. Opet ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Trebali smo u subotu početi prvenstvo, sve je poremetilo ovo što se dogodilo noćas," zaključio je nekadašnji kapetan Vatrenih.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo