Srna objasnio svoju odluku kojom je iznenadio velikane

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna prokomentirao je situaciju u srbijanskoj reprezentaciji, najavio SP u Brazilu i objasnio zašto je odbio ponude Chelseaja i Bayerna.

21.2.2014.
14:15
VOYO logo

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna prokomentirao je situaciju u srbijanskoj reprezentaciji, najavio SP u Brazilu i progovorio o svojoj budućnosti. Srna je uvjeren da bi se Srbi s bivšim izbornikom Sinišom Mihajlovićem plasirali na Europsko prvenstvo u Francusku 2016.

"Mihajlović me oduševio iako nije odveo Srbiju u Brazil. Njegov je problem što je nogometno razmišljao kao Talijan, bio je u velikim klubovima Europe, a tamo je drugačija kultura nego na Balkanu. Mi teško prihvaćamo drugačija mišljenja. Uspostavio je red i disciplinu, a to je uspjeh na ovim prostorima. Na Marakani sam vidio Srbiju koja ima glavu i rep. Upoznao sam ga, prema meni je bio gospodin i ostavio je pozitivan dojam", rekao je Srna za Večernje novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je onda Hrvatska ispred Srbije?

"Stabilni smo bez obzira tko je izbornik. Uvijek smo u prvih 10-15 mjesta na FIFA-inoj ljestvici. Preskočili smo samo jedno veliko natjecanje u posljednjih 12 godina, imamo iskustvo i mladost, a svaki izbornik daje nešto pozitivno. Bez obzira što smo izvukli Island u dodatnim kvalifikacijama, u Zagrebu smo pokazali pravo lice, imali igrača manje i sigurno pobijedili. Ispred Srbije smo jer imamo konstantu. Kod nas nije bilo skandala, da se netko posvađa s izbornikom i ode. Hrvatska je za nas svetinja, institucija koju treba poštovati. Ako se netko ne ponaša u skladu sa zahtjevima, nije mu mjesto u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dobila tešku skupinu na SP-u, a prvu utakmicu otvara s Brazilom.

"Trebamo guštati u toj utakmici. Ljudi moraju shvatiti da se na turniru pamte samo prva i zadnja utakmica. U druge dvije moramo ići na sve ili ništa. Hrvatska je s najvećima uvijek igrala vrlo dobro. Brazil je favorit za naslov, ali Kamerun i Meksiko nisu bolji od nas", kaže Srna koji je odbio ponude Bayerna i Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam dvije konkretne ponude, ali sam slušao svoje srce i ostao u klubu u kojem sam rastao 11 godina. Tamo bih imao više novca, ali je srce presudilo. Moje zdravlje i zdravlje moje obitelji je na prvom mjestu, a manje je važno živiš li u Donjecku ili Londonu", smatra Srna kojem je pitanje o završetku karijere besmisleno.

"Tek sam počeo igrati. Bit ću objektivan prema tijelu i srcu. Povući ću se kad ne budem mogao ispunjavati zahtjeve. Ne želim nikome uzimati mjesto, ali taj dan nije blizu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo