Srna nakon debakla: 'Ne znam što bih vam pametno rekao'

U srijedu je ukrajinski prvak Šahtar iz Donjecka pretrpio težak poraz na gostovanju kod njemačkog Bayera, u sklopu 3. kola skupine A nogometne Lige prvaka.

24.10.2013.
11:49
VOYO logo

Kapetan Darijo Srna nije bio dobro raspoložen nakon susreta, što je i razumljivo nakon što je njegov klub u ovu sezonu krenuo pobjedom kod Real Sociedada i remijem protiv Manchester Uniteda.

Darijo, već ste u prošlosti bili u ovakvoj situaciji kada ste u trećoj utakmici skupine poraženi od Arsenala s 5:1, no potom se ipak skupili glave i prošli dalje. Što je potrebno nakon ovog poraza da se momčad vrati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo podignuti glave i izvući pouku. Drugih opcija nema. Loše raspoloženje, sažaljavanje i sve druge negativne stvari nam neće pomoći. Sve je još otvoreno. U idućem nam kolu ovaj Bayer dolazi u Donjeck, a u tom susretu želimo ispraviti pogrešku koju smo napravili u ovoj utakmici", rekao je Srna nakon teškog poraza.

Što je pošlo po zlu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno pogrešaka. Još sam vruć i ne znam što bih vam pametno rekao. Iduća nam je utakmica u domaćem prvenstvu već u subotu i za nju se moramo dobro pripremiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kada ste primili drugi pogodak niste klonuli duhom. Jeste li osjećali da je bilo šanse za preokret?

"Bilo je teško. Bayer je iznimno iskusna momčad koja je iskoristila svoje prilike. Mi smo imali priliku zabiti, ali nismo. No smatram da se nismo predali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ste igrali toliko oprezno u prvom poluvremenu, iako ste gubili s 1:0?

"Takav je bio dogovor. Da nismo primili taj drugi pogodak, onda bismo se otvorili u posljednjih 20-ak minuta. No drugi je pogodak prelomio utakmicu i natjerao nas da se ranije otvorimo, što je ostavilo puno prostora u našoj zadnjoj liniji. Moglo je biti 4:2, ali i 5:0 do kraja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu ste razgovarali u svlačionici nakon utakmice?

"Teško je u ovom trenutku razgovarati. Svi su jako ljuti. No svjesni smo da ne smijemo sad pasti. Pred nama je vrlo bitna utakmica za koju imamo jako malo vremena da se spremimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Srnu se nakon toga nadovezao i drugi Hrvat u momčadi iz Donjecka – Eduardo da Silva.

"Napravili smo previše pogrešaka zbog kojih nas je Bayer redovito kažnjavao. Rekao bih da smo se prije mi sami pobijedili, nego da je to učinio Bayer. Za dva tjedna oni dolaze kod nas i vjerujem da možemo uzvratiti za poraz i podići si šanse za prolazak dalje", smatra Dudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar nakon tri kola drži treće mjesto u skupini s četiri osvojena boda, dok je vodeći Manchester sa 7, a drugoplasirani Bayer sa 6. Momčad Darija Srne i Eduarda da Silve u subotu u domaćem prvenstvu dočekuje sedmoplasiranu Zorju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo