Kapetan Vatrenih poručio: 'Odbio bih i Barcelonu!'

Fantastične ovosezonske predstave Šahtara nisu prošle nezapaženo. Rudari sjajno guraju u prvenstvu, a u Ligi prvaka nakon tri odigrana kola drže čelo ljestvice ispred Chelsea i Juventusa.

25.10.2012.
15:55
VOYO logo

No, prošle sezone nije bilo tako, Šahtar je ispao već u prvom krugu natjecanja.

"Prošle sezone nismo imali sreće, koja je bitan čimbenik. U međuvremenu smo izvukli pouke, sazreli smo, pokazali da smo pametniji, potvrda je tih sedam bodova. Šahtar je momčad koja raste iz godine i godinu, puna je samopouzdanja, u Ukrajini nemamo konkurenta, Dinamu iz Kijeva bježimo 12 bodova. Igramo nogomet koji ne samo da daje rezultate, nego je lijep, atraktivan. Prava smo europska ekipa", izjavio je kapetan momčadi iz Donjecka Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudari ove sezone imaju velike ambicije:

"Imamo ambicije, ova momčad može daleko. Prije dvije sezone zaustavljeni smo u četvrtfinalu samo zato što je suparnik bila Barcelona, da smo izvukli bilo koga drugoga ušli bismo najmanje među četiri. Ali o tom potom, moramo gurati korak po korak. Ovaj je trijumf odjeknuo, već nakon Juventusa pisalo se o nama, sada pogotovo, Englezi nas hvale na svim poljima, važno je da ostanemo čvrsto na zemlji i koncentriramo se na sljedeće utakmice. Trebamo uzeti četiri boda da i matematički budemo u osmini finala. Možda će dovoljno biti i manje. A onda, u nokaut fazi sve je moguće." http://videa.hu/flvplayer.swf?v=G5XJXG6Mh6G2D6c6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda protiv Chelsea od 2:1 odjeknula je Europom, na Donbas Areni pao je europski prvak. "Protivnički igrači govorili su kako su znali da je Šahtar odličan. Ha, najbolje da nisu znali! Očitali smo im nogometnu lekciju. Mi smo sigurno među pet najjačih ekipa u Europi. Doma i vani igramo jednako, imamo sve, kvalitetu, moć, snagu... Svaki naš prvotimac može igrati u bilo kojem klubu." Darijo Srna još prije nekoliko sezone povezivao se s Chelseajem, no transfer se ipak nije realizirao. U ovom trenu kapetan Vatrenih je toliko zadovoljan u Šahtaru da ne razmišlja o odlasku. "Mene je Carlo Ancelotti osobno zvao, ali jednostavno nije došlo do realizacije. Chelsea me htio, no bio sam sretan u Šahtaru, za koji sam emotivno vezan, kao i za grad Donjeck, na kraju da su se klubovi i dogovorili možda ja ne bih htio otići u Chelsea. Odbio bih i Barcelonu da me ovog trenutka želi. To iskreno govorim", istaknuo je Srna za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo