BITKA ZA FINAL FOUR / Danski mediji se nabrijavaju, žele ispisati povijest u Ligi nacija: 'Kasper Hjulmand kladi se na to da se sve odlučuje danas u Zagrebu'

Image
Foto: Profimedia

Danci na Maksimiru imaju priliku ispisati povijest svog nogometa u Ligi nacija

22.9.2022.
8:51
Profimedia
VOYO logo

Danci se nabrijavaju za sraz s Hrvatskom. Svjesni su kako imaju dva boda više u odnosu na najvećeg rivala u grupi 1 (9 u odnosu na 7 Vatrenih), ali i svjesni su kakav je test Hrvatska, aktualni doprvak svijeta. Tamošnji Jyllands-Posten piše kako Hjulmand želi osigurati prvo mjesto i kako je to Dancima cilj, bez obzira na sve. Uz spomenuto, Danci moraju našim nogometašima, žele vratiti za poraz na Parkenu 1-0 u prvoj utakmici u grupi.

Image
POSLJEDNJI PJEV /

Opraštaju li se danas Vatreni od Maksimira? Poljud preuzima primat: 'Činjenica da reprezentacije nije bilo dvije godine dovoljno govori'

Image
POSLJEDNJI PJEV /

Opraštaju li se danas Vatreni od Maksimira? Poljud preuzima primat: 'Činjenica da reprezentacije nije bilo dvije godine dovoljno govori'

'Hjulmand se kladi na odluku baš u ovoj utakmici'

"Nogometni izbornik Kasper Hjulmand kladi se na to da će skupina Lige nacija biti odlučena u prvom pokušaju kada se Danska sastane s Hrvatskom u Zagrebu u četvrtak navečer. Ako Danska dobije Hrvatsku, pobjeda u skupini je kod kuće, pa samim tim nedjeljna domaća utakmica protiv Francuske neće biti od sportskog značaja. Bit će to potrebno i izborniku koji će tako imati priliku besplatno eksperimentirati prije Svjetskog prvenstva", pišu Danci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ako dobijemo utakmicu protiv Hrvatske, onda nam to može dati drugačiji pristup utakmici u nedjelju. Imamo dva različita modela kako želimo pristupiti utakmici protiv Francuske. Mora li se pobijediti protiv Francuske? Ili je to moja jedina bitka da mogu vidjeti nova sazviježđa prije Svjetskog prvenstva? - Bit će fantastično imati test utakmicu na toj razini i moći vidjeti neke konstelacije koje dosad nismo vidjeli. Ali ako ćemo pobijediti Francusku, i tu ćemo utakmicu igrati s poznatijom postavom", kazao je Kasper Hjulmand.

Danci nade polažu u dva boda prednosti u odnosu na Hrvatsku

TV Sport 2, pak, javlja kako danas Danska ima priliku ispisati povijest njihovog nogometa i osigurati veliku prednost, nedostižnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se Danska izvuče pobjedu, to također znači da je osvojila skupinu Lige nacija i da će igrati na Final Fouru. Samo jedna pobjeda, jedna jaka utakmica naših nogometaša donosi ovaj povijesni doseg za danski nogomet", izvještava TV 2 Sport.

Francuska lovi bitnu pobjedu

Dvoboj između Hrvatske i Danske na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a u isto vrijeme u Parizu se sastaju Francuska i Austrija. Tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Beču, dok će Danska ugostiti Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uoči zadnja dva kola Danska vodi na vrhu ljestvice s devet bodova, Hrvatska ima dva boda manje, treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Svi ključni igrači Hrvatske su zdravi

Podsjetimo, pobjednik skupine putuje na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine, dok posljednja ekipa seli u Ligu B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči možda i ključne utakmice u borbi za prvo mjesto nema većih problema s ozljedama i izostancima. Svi ključni igrači su zdravi i spremni za maksimirski ogled. Dansku će propustiti tek Erlić.

Mogući sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Modrić, Brozović - Perišić, Pašalić, Kramarić

DANSKA: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Andersen - Kristensen, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo