SAVRŠEN SKOR / Ne pamtimo kad se ovo dogodilo, Danci u kvalifikacijama nisu primili nijedan gol, a zabili su ih 27

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Danska je do sada pet puta sudjelovala na Svjetskom prvenstvu, a najbolji rezultat ostvarila je 1998. kada je dogurala do četvrtfinala u kojem je izgubila od Brazila sa 2:3

13.10.2021.
16:04
Profimedia
VOYO logo

Uoči posljednjeg kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, samo su dvije reprezentacije izborile vizu za Katar, Njemačka i Danska, a još 20 reprezentacija je u igri za direktan plasman.

Njemačka je postala prva europska reprezentacija koja je osigurala plasman na SP, a potom joj se pridružila i Danska i one mogu bezbrižno čekati ždrijeb skupina koji će se održati u travnju iduće godine. Danci su, usto,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči zadnja dva kola, koja su na rasporedu u studenom, momčad Hansija Flicka je osigurala prvo mjesto u skupini J sa 21 bodom, osam više od drugoplasirane Rumunjske. "Elf" će u Kataru nastupiti na svom 20. svjetskom prvenstvu, četiri puta su Nijemci osvojili svjetski naslov, a samo na dva SP-a (1930, 1950) nisu nastupili.

Image
PIŠE CALCIOMERCATO /

Najavljen je senzacionalan transfer Brozovića, navijači će poludjeti ako je ovo istina

Dvadeset reprezentacija u borbi za SP

Katar će vidjeti i danski nogometaši nakon što su u susretu 8. kola F skupine pobijedili Austriju sa 1:0. Dva kola prije kraja natjecanja Danska ima nedostižnih sedam bodova više od Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je do sada pet puta sudjelovala na Svjetskom prvenstvu, a najbolji rezultat ostvarila je 1998. kada je dogurala do četvrtfinala u kojem je izgubila od Brazila sa 2:3. Podsjetimo, Danska je na zadnjem SP-u u Rusiji 2018. ispala u osmini finala od Hrvatske nakon izvođenja jedanaesteraca.

U ostalim skupinama očekuje nas zanimljiva završnica, a za preostalih osam mjesta koja direktno vode na SP bori se čak 20 reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo