DAN ZA POVIJEST: / Barça dostigla Real, Messi srušio nove granice

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO

Nedjeljnom pobjedom protiv Seville (2:1) u 26. kolu Primere nogometaši Barcelone su još jednom ispisali povijest.

29.2.2016.
8:52
AFP, JOSEP LAGO
VOYO logo

Barceloni je ovo bila 34. utakmica u nizu u kojoj nije poražena. Upisala je na tom putu 28 pobjeda i šest neodlučenih ishoda, te izjednačila Realov rekord iz sezone 1988/89. Priliku za nadmašiti Kraljevski klub Katalonci će imati već ovaj četvrtak u Madridu, na gostovanju kod Rayo Vallecana.

Messi kao Ronaldinho

Sevilla je u nedjeljnom dvoboju na stadionu Camp Nou povela s 1:0, ali to joj nije pomoglo. Barcelona se i treći put ove sezone vratila iz zaostatka pred vlastitim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačujući gol za europske prvake postigao je Lionel Messi i to iz slobodnog udarca. To mu je već šesti ovosezonski pogodak izravno iz slobodnjaka, što je posljednji put u Barceloninom dresu uspjelo Ronaldinhu u sezoni 2006/07.

https://vid.me/mh5Z

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sezone 2003/04 Cristiano Ronaldo je postigao najviše golova u Primeri izravno iz slobodnih udaraca (18/275), premda Messi ima bolji postotak uspješnosti (16/198). Osim toga, kad se uzme u obzir posljednjih 100 izvedenih slobodnjaka, bilo za klub ili reprezentaciju, Messi je zabio osam, a Ronaldo samo tri gola.

Prestigao Raula

Messiju je pogodak protiv Seville bio 30. ove sezone, računajući sva natjecanja. To mu je osma uzastopna sezona u kojoj je dosegnuo tu granicu. Protiv Seville je, pak, u karijeri zabio 25 golova, jednako kao i protiv Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, spomenimo i da je čudesni Argentinac srušio još jedan rekord. Ova mu je utakmica bila 187. u Primeri u kojoj je bio strijelac, čime je prestigao Realovu legendu Raula koji je zabio u 186 različitih dvoboja u španjolskom prvenstvu. Na trećem je mjestu Hugo Sanchez (178).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo