Kapetan i najvažniji igrač Dinama, Arijan Ademi, zbog ozljede je izašao s terena krajem prvog poluvremena utakmice protiv Omonije u drugom pretkolu Lige prvaka. Dijagnostičke pretrage nakon utakmice su pokazale da Ademi ima manje oštećenje na mišiću desne noge te se nagađa da će izbivati oko tri tjedana. Osim njega, teren je ranije napustio i Luka Ivanušec.

"U prvi trenutak nam se učinilo da su ozljede teže. Ivanušec je prošao nešto bolje, njegova je ozljeda blaža, vjerujem da će konkurirati za sastav iako ne mogu još sto posto tvrditi dok ne odradimo zadnji trening. Na našeg kapetana, nažalost, zasad nećemo moći računati, njegova je ozljeda nešto teža od Ivanušecove. S druge strane, Marko Tolić osjetio je nelagodu u listu, bojim se da niti on neće moći konkurirati. Daniel Štefulj je izvan pogona viroze. Svi drugi su u kadru, a kako ćemo ga složiti, vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga, dakle kad vidimo kako su se oporavili igrači koji su odigrali zahtjevnu utakmicu protiv Omonije", rekao je trener Dinama Damir Krznar dan prije utakmice s Hrvatskim dragovoljcem.

Izniman motiv

On je bio jedan od sudionika prve utakmice ovih klubova 1996. godine, a sada će voditi Modre s klupe u prvom obračunu ova dva kluba poslije sedam godina.

"Povijest je pokazala da novi prvoligaši uvijek imaju izniman motiv uz naglašeni borbeni efekt i zato moramo parirati sa željom i voljom i tada naša kvaliteta dolazi do izražaja. Očekujem s naše strane dobru utakmicu, trebaju nam i pozitiva i dobri rezultati jer doista je puno utakmica pred nama u kratkom razdoblju pa moramo držati dobru atmosferu", kazao je Krznar te se prisjetio utakmice od prije 25 godina.

Klub iz Sigeta tada je bio domaćin na maksimirskom stadionu, a u sastavu plavih bili su među ostalim Marko Mlinarić, Igor Cvitanović, Mark Viduka, Tomislav Rukavina, Silvijo Marić, Zvonimir Soldo, Danijel Štefulj dok je pobjednički je pogodak dao Zoran Mamić. Za Dragovoljac su pak igrali Stjepan Tomas, Blaž Slišković, Predrag Jurić...

"Sjećam se, pobijedili smo ovdje na maksimirskom travnjaku s 1:0. Bila je to moja prva sezona u Dinamu. Pamtim je kao tešku, neugodnu utakmicu, Hrvatski dragovoljac bio je iznimno jaka momčad, sjećam se iskusnih, odličnih igrača koji su ih pojačali u to vrijeme. Bili su sjajni, vrlo čvrsti, doista tvrd orah", rekao je Krznar.