REAKCIJE TRENERA /

Đalović: 'Nemam što zamjeriti igračima', Coppitelli: 'Ponosan sam na dečke'

Image

Teška večer za hrvatski klupski nogomet

16.8.2024.
8:40
VOYO logo

Nogometaši Rijeke izgubili su priliku za odlazak u playoff Europske lige nakon što su u uzvratnoj utakmici u gostima izgubili od švedskog Elfsborga rezultatom 2-0. Radomir Đalović komentirao je utakmicu:

Image
STRUČNI KOMENTAR /

Bivši Vatreni otvara oči čitavoj naciji: 'Nogometna aristrokacija zalutala je u Osijek, a Hajduku treba ozbiljan reset'

Image
STRUČNI KOMENTAR /

Bivši Vatreni otvara oči čitavoj naciji: 'Nogometna aristrokacija zalutala je u Osijek, a Hajduku treba ozbiljan reset'

"Nažalost, nismo uspjeli proći Elfsborg i nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. U prvih 30 minuta izgledali smo dobro, imali smo neke izgledne situacije, a poslije smo malo pali.Očekivao sam da se u drugom poluvremenu dignemo i nastavimo bolje, preživjeli smo neke teške situacije i onda smo primili gol iz individualne pogreške", kaže i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušali smo se vratiti kroz zamjene, ali nismo uspjeli. Čini mi se da smo u Rijeci propustili priliku, posebno kada se zna da smo igrali protiv fizički moćne momčadi i na umjetnom travnjaku. Nemam što zamjeriti igračima, idemo dalje. Idemo osigurati prolaz u Konferencijsku ligu. Sada nam je, međutim, najvažnija Istra u nedjelju. Pozvao bih navijače da nam daju podršku i protiv Istre i Olimpije, mladim igračima ona će puno značiti."

Nogometaši Osijeka ostali su bez play-offa Konferencijske lige nakon što su kod azerbajdžanske Zire izgubili s 4-3 nakon jedanaesteraca (2-2 iz regularnog dijela). Osijekov trener Federico Coppitelli:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da dijelimo tugu i osjećaje kao i svi navijači Osijeka. Tu je opet nevjerojatan trud momčadi koja je igrala danas. Mislim da su dečki uvijek jedan korak ispred i napreduju. Igrači poput recimo Nejašmića odigrali su vrhunsku utakmicu. Ne volim sada biti ovdje i sve skupa objašnjavati, zato što izgleda da nam nešto nedostaje. Rezultat toga je ispadanje iz ovoga natjecanja iako sam prilično siguran da smo zaslužili proći dalje", rekao je Osijekov trener i dodao:

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

"Obje utakmice imale su svoje epizode izvan nekakvog konteksta. Imali smo protiv sebe dva kaznena udarca u praktički neopasnim situacijama. I onda još i ta epizoda s penalima u kojima smo bili loši. Zato nam je sve ovo jako teško palo."

"Igrali smo protiv momčad koja je u nedjelju odmorila sedam svojih igrača. Naši su dečki morali igrati u visokom ritmu svih 120 minuta, Mogu biti siguran da je njihov trud bio nevjerojatan. I znam sada da je svima teško, ali sam ponosan na njih. Ova ekipa se razvija zajedno na pravi način. Nažalost, opet smo u zadnjim minutama imali poteškoća u čuvanju dobrog rezultata, a to može ovisiti o mnogo aspekata: mentalnih, fizičkih i drugih", rekao je Coppitelli i zaključio:

"Moram reći da sam u karijeri proživio ovakve situacije, kada gradiš nešto bitno, kao što mi sada radimo. Tada su sve povratne informacije bitne. Također, danas smo ovdje osjetili toplu domaćinsku atmosferu, momčad je dobro odgovorila i odigrala kvalitetno. Imali smo ideju, nažalost s pogreškama koje smo radili tijekom utakmice. I naravno da možemo biti tužni nakon svega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo