DALIĆEV EKSPERIMENT SLAMKA JE SPASA ZA VELIKANA: / Izbornik potezom raspametio uglednog trenera

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dalićev potez našao se na ploči trenera Bayera iz Leverkusena

22.11.2018.
15:30
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Svi ćete se složiti, Zlatko Dalić apsolutno je pogodio s Tinom Jedvajem koji je upao doslovno u zadnji čas nakon što je uoči Španjolske i Engleske izbornik ostao bez svih lijevih bekova. Jedvaj mu se u Maksimiru, pred 32 500 navijača protiv Španjolske, odužio na način da je, kao lijevi bek, zabio dva gola, od toga onaj u posljednjim trenucima susreta za 3-2 i ludnicu na tribinama. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ZEKIĆ ZA NET.HR O KLJUČNOM DETALJU KOJI JE ISPLIVAO NA POVRŠINU: /

Ovo je točka na i rušenja La Roje

Image
ZEKIĆ ZA NET.HR O KLJUČNOM DETALJU KOJI JE ISPLIVAO NA POVRŠINU: /

Ovo je točka na i rušenja La Roje

Desni bek koji je inače stoper na lijevom beku

Dalić je Jedvaja, inače stopera koji igra i na desnoj strani, stavio na poziciju lijevog beka, na njemu neprirodnu poziciju, u prošlosti onu problematičnu u reprezentaciji Hrvatske, a on je zabio svoja oba gola na desnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sjajna predstava Jedvaja, a Dalićev potez na koji je, ruku na srce, izbornik bio primoren, našao se na ploči trenera Bayera iz Leverkusena Heikoa Herrlicha, koji traži načina da začepi rupe u obrani svoje momčadi. Jedan od načina da to učini, piše njemački Kicker, je da prebaci Jedvaja s pozicije desnog beka, odnosno stopera na poziciju lijevog beka. Nijemci ističu kako je Herrlichu obrana postala - prioritet!

'Tin se dosta igrački razvio nakon SP-a'

"Dokazao je da može igrati na poziciji lijevog beka i sada i mi od toga možemo profitirati. Njegov izbornik u reprezentaciji Zlatko Dalić kazao je kako se Tin dosta igrački razvio nakon SP-a i sad može igrati i na desnoj i na lijevoj strani obrane, odnosno boka", rekao je Herrlich i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada pogledate našu staistiku vidte da primamo puno golova. Ovo je jedan od načina da se popravimo. Jedvaj ima snagu i znanje u obrani i on je za nas nova opcija, posebno nakon dva gola Španjolskoj. No, ne može on sam, mora imati podršku ostalih igrača", istaknuo je strateg Bayera i nastavio:

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

15.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 4, 3. kolo, Hrvatska - Spanjolska. Tin Jedvaj za 2:1. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

'Moramo posložiti igru tako i u klubu'

"U reprezentaciji se Tin osjeća jako dobro na toj poziciji jer uvijek dobiva podršku Perišića i nikad nije sam, stalno mu pomažu. Zato moramo posložiti igru tako i u klubu, da dobije samopouzdanje i taj osjećaj i s nama", zaključio je Bayerov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je nakon 11 odigranih kola Bayer momčad s drugom najslabijom obranom lige i čak 24 primljena gola. Više je primila tek Fortuna Düsseldorf.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo