EMOTIVNA REAKCIJA /

Dalić: 'Žao mi je što se Marcelo oprostio, spada u red istinskih velikana'

Image
Foto: Profimedia

Brozu je samo jedna utakmica nedostajala do 100 nastupa u hrvatskom dresu

14.8.2024.
14:43
Profimedia
VOYO logo

Marcelo Brozović (31) se u srijedu oprostio od hrvatske reprezentacije, nakon 99 nastupa u dresu Vatrenih.

Image
ODLAZAK SENATORA /

Marcelo Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije

Image
ODLAZAK SENATORA /

Marcelo Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije

Brozović je posljednji put nastupio za Vatrene na ovogodišnjem Euru u utakmici protiv Italije i ostat će zapamćen kao jedan od najvažnijih igrača u pohodu na svjetsko srebro 2018. i broncu 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova generacija hrvatskih nogometaša donijela nam je iznimno puno veselja i izvanrednih uspjeha, pa smo za njih jako vezani i s velikom emocijom doživljavamo kada se netko od tih zaslužnih igrača oprašta. Stoga mi je jako žao što Broz odlazi iz reprezentacije, ali zaslužio je da takvu odluku poštujemo i prihvatimo. Broz je uistinu jedan i jedinstven, kako na terenu tako i izvan njega. Dao je ogroman doprinos našim najvećim uspjesima, svojom trkom i nogometnim znanjem bio je idealan korektor sjajnih veznih linija koje smo imali na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine te će ostati upisan kao velikan hrvatskog nogometa, ali i kao jedna od najposebnijih figura ove briljantne generacije. Brozu želimo i dalje puno sreće i uspjeha u karijeri i životu, uz još jedno veliko hvala na svemu što je dao Vatrenima i hrvatskom nogometu", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić u izjavi na službenoj stranici Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Broza se biranim riječima oprostio i izbornik Zlatko Dalić.

"Žao mi je što se Marcelo odlučio oprostiti od reprezentacije, no svojim doprinosom je zaslužio da takvu odluku razumijemo, poštujemo i prihvatimo. Brozu svi možemo samo reći jedno veliko hvala za sve što je dao reprezentaciji u kojoj je bio jedan od naših stožernih igrača u najvećim uspjesima koje smo zajedno ostvarili", rekao je Dalić pa zaključio:

"Neviđenom trkom, nogometnom inteligencijom i razumijevanjem igre dao je dodatnu kvalitetu našoj igri, a uz Luku, Raketu, Kovu i njega na dva svjetska prvenstva zaredom imali smo najbolju veznu liniju na svijetu. Osim što je sjajan nogometaš, Broz je svima omiljeni suigrač, koji uvijek daje sto posto na terenu, a ujedno je opušten izvan terena. Marcelo se nije nikad gurao u prvi plan, ali svi koji razumiju nogomet znaju koliko je bio važan za sve naše uspjehe te apsolutno spada u red istinskih velikana naše reprezentacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo