OGLAS

DALIĆ UOČI UTAKMICE S TURSKOM 'BRANIO' DOSTA KRITIZIRANOG VATRENOG: / 'Ne može on baš stalno igrati na visokoj razini, imam povjerenje u njega'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bez obzira na važne ispite u završnici Lige nacija, subotnji dvoboj protiv Švedske u Stockholmu te utakmicu protiv Portugala u Splitu za tjedan dana,

10.11.2020.
18:09
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan uoči prijateljske utakmice protiv Turske u Istanbulu (srijeda, 18:45 sati) izjavio je kako maksimalno uvažava sljedećeg suparnika.

"Čeka nas teška utakmica i zahtjevan protivnik. Maksimalno uvažavamo reprezentaciju Turske koja je nedavno remizirala s Njemačkom 3:3 što je pokazatelj da su kvalitetna momčad. Nastojat ćemo odigrati dobru utakmicu i pripremiti se za ono što nas čeka dalje. Prijateljska utakmica s Turskom nam je vrlo važna, očekujem da će igrači odgovoriti na pravi način. Velika je šteta što ćemo igrati pred praznim tribinama", kazao je Dalić, koji je prinudno morao proširiti popis kandidata za tri utakmice u studenome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavili smo na popis petoricu igrača više iz jednostavnog razloga što je to bilo dva tjedna prije prve utakmice, a svjesni smo novih okolnosti u kojima se može svašta dogoditi. I dogodilo se. Pojedine igrače su zadesile ozljede, neke je 'zakačio' virus i bilo nam je bitno imati dovoljan broj igrača za tri utakmice u kratkom razdoblju".

Hrvatski izbornik pohvalio je reprezentativce koji igraju u turskoj ligi, ali i nahvalio napredak turskog nogometa u cjelini. Inače, Domagoj Vida dosta je kritiziran zbog svojih igara u prošlim utakmicama Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vida i Melnjak igraju jako dobro, napredovali su u turskoj ligi. Vida je dobro napravio kad je odabrao Bešiktaš koji je velik klub. Domagoj je bio jedan od naših najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, on je i dalje važan dio naše momčadi, od njega i ubuduće očekujem dobre igre. Naravno da, kao i ostali igrači, ne može stalno igrati na visokoj razini, ali Vida je veliki profesionalac, koji može puno napraviti za našu momčad. Imam veliko povjerenje u njega i očekujem ga u još boljem izdanju do početka Europskog prvenstva. Što se turske reprezentacije tiče, riječ je o kvalitetnoj momčadi s dobrim igračima koji igraju u jakim klubovima. Turski nogomet evidentno napreduje, grabi velikim koracima naprijed. Turska ima dobru nogometnu infrastrukturu i stadione, iskusnog i kvalitetnog trenera kao izbornika, bori se za visoke pozicije u Ligi nacija u društvu Rusije i Srbije, želim joj puno uspjeha u nastavku natjecanja".

Image
NOVI DALIĆEV EKSPERIMENT ZA TURSKU: /

Neviđeni sastav Vatrenih s dva velika iznenađenja. Debitiraju igrači koje smo dugo čekali

Image
NOVI DALIĆEV EKSPERIMENT ZA TURSKU: /

Neviđeni sastav Vatrenih s dva velika iznenađenja. Debitiraju igrači koje smo dugo čekali

'Čeka nas nezgodna utakmica'

Bez obzira na važne ispite u završnici Lige nacija, subotnji dvoboj protiv Švedske u Stockholmu te utakmicu protiv Portugala u Splitu za tjedan dana, Dalić jednako ozbiljno shvaća i prijateljski susret s Turskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo svjetski doprvaci, želimo pobijediti u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igrali, a istodobno moramo voditi računa da ne opteretimo igrače koji igraju tri utakmice u tjedan dana. U Ligi nacija smo u skupini s aktualnim europskim i svjetskim prvacima, a istodobno provodimo i svojevrsnu smjenu generacija. Bez obzira na to, naš je glavni cilj ostanak u elitnoj skupini".

Veznjak Atalante Mario Pašalić ukazao je na kvalitetu turskih reprezentativaca koji igraju u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Demiral u Juventusu i Calhanoglu u Milanu igraju važne uloge u svojim klubovima i za njih imam samo riječi hvale. Čeka nas nezgodna utakmica, Turska ima kvalitetne igrače i sigurno neće biti jednostavno. Međutim, imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Pašalić.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo