JOŠ NIJE GOTOVO / Dalić traži ozbiljnost protiv Belgije, iznerviralo ga pitanje o Krami: 'Vi ste dramu napravili'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornika je malo bocnulo pitanje o Kramariću odnosno o tome kako je 'riješio problem njegove pozicije'

28.11.2022.
9:48
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni su u nedjelju navečer u drugom kolu skupine F demolirali Kanadu s 4:1 i izbili na čelo ljestvice zahvaljujući boljoj gol razlici od Maroka.

Kanađani su već u 2. minuti poveli preko Daviesa, a potom je krenuo uragan Dalićeve momčadi. Kramarić dva puta, Livaja i Majer po jednom i uvjerljiva pobjeda stigla je na konto Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hrvatska vs. kanada /

Ludilo prije početka utakmice! Posebnu pažnju privukla jedna navijačica: Pogledajte atmosferu

Image
hrvatska vs. kanada /

Ludilo prije početka utakmice! Posebnu pažnju privukla jedna navijačica: Pogledajte atmosferu

'Belgija je veliki tim'

Jutro nakon uvjerljive pobjede pred novinare je izašao Zlatko Dalić koji je konferenciju otvorio pričajući o Belgiji.

"Ja mislim da je Belgija veliki tim. Oni su reprezentacija koja je bila pet godina prva na FIFA-inim ljestvicama. Imaju sjajnog izbornika, možda im nije bio intenzitet na nivou, ali s time se mi nećemo zamarati. Odlučujuća je utakmica, ja ne bih pričao o njihovu intenzitetu, ne želim se uvući u to. Ako imaš De Bruynea i Lukakua u momčadi sigurno si sjajan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logično, na konferenciji za medije su se pojavili i belgijski novinari koji su imali nekoliko pitanja za našeg izbornika. Najviše ih je zanimalo je li iznenađen igrom njihove reprezentacije u dosadašnjem dijelu turnira.

'Veliki respekt prema Martinezu'

"Iskreno, je, igra Belgije na SP-u me iznenadila. Protiv Kanade su loše krenuli, ali su pobijedili, što su odlike velikih momčadi. Protiv Maroka su bili dominantni, imali su nekoliko prigoda i kada su se otvorili su primili drugi pogodak. Sigurno nisu zadovoljni svojim predstavama i žele se iskazati protiv nas', kazao je Dalić pa nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Meni je nezgodno komentirati situaciju u Belgiji. Ja ih cijenim i ekipu koja je bila 2018. Oni su stariji nego u Rusiji, istrošeniji, ali tako je i kod nas. Možda je mala razlika što je u Hrvatskoj došlo nekoliko mladih igrača koji nose novu energiju. Belgija ima predobru reprezentaciju koja može igrati na najvišem nivou. Ne bih previše pričao o tome kakvi su sada, a kakvi su bili 2018. godine. Veliki respekt prema Martinezu i reprezentaciji Belgije."

'Andrej je sve shvatio, šuti i radi'

Novinari su potom počeli s cjepkanjem igre Hrvatske i zapitkivali su o pojedinačnim igračkim predstavama. Izbornika je malo bocnulo pitanje o Kramariću odnosno o tome kako je 'riješio problem njegove pozicije'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu dramu nam pravite vi mediji. Imate li neka bolja pitanja? Andrej, kako si igrao, što si igra, kako si dao gol, a ne je li ti se sviđa pozicija. Mi smo to riješili prije dvije godine, Andrej je sve shvatio i šuti i radi. To ste vi započeli. Nije važno je li igra metar lijevo ili metar desno. Ovo je reprezentacija, a ne Hoffenheim. Opet su ga pitali je li to tvoja pozicija!", konstatirao je.

Zanimalo je sedmu silu i ima li izbornik spremnu momčad za Belgiju no Dalić je ostao misteriozan kao i obično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi moramo zaboraviti Kanadu'

"Vidjet ćemo kakva je situacija s igračima danas na treningu. Svatko tko je ušao je opravdao svoju ulogu. Bio je plan da ćemo početi s Livajom, ali smo znali da će maksimalno igrati sat vremena zbog ozljede. Nismo znali hoće li ući Petković ili Budimir. Petković je kvalitetniji u čuvanju lopte, dok Budimir donosi agresivnost. Ostali su bili agresivni pa smo se odlučili za Petkovića da sve primiri. Veseli me činjenica da imamo dečke na klupi koji mogu uvijek ući i nastaviti u svojem ritmu."

Naposljetku je Dalić otkrio i što može biti još bolje u narednim utakmicama odnosno u utakmici protiv Belgijanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo zaboraviti Kanadu. Ako ne potvrdimo protiv Belgije, nismo ništa napravili. To je presudna utakmica, bitno je da se odmorimo do Belgije, jučer smo se istrčali. Moramo ponoviti isti pristup i istu energiju. Imamo tu rezervi, imamo na bočnim pozicijama još više centaršuta, moramo biti još opasniji kad napadamo okomito. Vezni red nam mora biti na dobrom nivou. U defenzivnom dijelu ne smijemo raditi male greške, neće biti brzo kao Kanada ili Maroko, ali će imati napad u kontinuitetu. Mi ćemo stajati u bloku i otvarati se. Ne smijemo se dopustiti crne rupe u igri, kao jučer prvih desetak minuta', zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo