susret lige nacija / Dalić otkrio sastav za Španjolsku: 'Na vratima će biti Kalinić, a lijevog beka igrat će Jedvaj ili Milić'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dalić je naglasio kako ga posebno raduje rasprodani stadion, te sjajna atmosfera koja vlada uoči utakmice

14.11.2018.
19:38
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otkrio je kako će na vratima protiv Španjolske biti Lovre Kalinić, dok će lijevog braniča igrati Tin Jedvaj ili Antonio Milić.

"Nema previše dvojbi oko sastava, nema puno nepoznanica. Vas najviše zanima tko će braniti. Na vratima će biti Kalinić. On ima naše puno povjerenje. Igrači su uglavnom svi zdravi. Pivarić trenira, ali nećemo riskirati i lijevog beka igrat će Jedvaj ili Milić," otkrio je izbornik dodavši: "Obojica imaju pluseve i minuse. Jedvaj je u zadnje vrijeme igrao jako dobro, dao je neke golove, ali to nije njegova pozicija. Milić nije toliko igrao, ali on je kandidat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je naglasio kako ga posebno raduje rasprodani stadion te sjajna atmosfera koja vlada uoči utakmice, na rasporedu u četvrtak, u 21 sat.

"Želim se zahvaliti našim navijačima. Da je kapacitet stadiona četiri puta veći, stadion bi bio pun. To je za nas najvažnije u ovom trenutku," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvom susretu u Elcheu doživjela rezultatski debakl, upisavši najteži poraz u povijesti (0-6). Međutim, u prvih 20 minuta utakmice Vatreni su igrali sjajno.

"Mi smo odigrali dobro 20 minuta, možda i bolje nego na SP-u, ali nismo zabili i utakmica se okrenula u drugom smjeru. Ponovo ćemo tražiti visoki presing i defanzivni blok. Želimo tri boda koja su nam bitna uoči ždrijeba skupina za EP, ali i pobjeda nam otvara da na Wembleyju odlučujemo o prvaku skupine," kazao je hrvatski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koja je Španjolska prava – ona iz Elchea ili ona koja je izgubila od Engleske, Dalić je poručio kako pod novim izbornikom Furija igra brže i okomitije.

"Španjolska je pokazala dva načina i dva stila igra. Međutim, to je jako kvalitetna momčad. Luis Enrique promijenio je stil, sada igra brzim i okomitim loptama. Protiv nas su bili razigrani i goropadni. Moramo se voditi tom utakmicom, moramo to respektirati i uzeti u obzir."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolske novinare zanimalo je što misli o mladom Španjolcu Daniju Olmu, koji ove sezone igra sjajno u redovima Dinama.

"Dinamo ima sjajnu sezonu, igra sjajne utakmice. U tom stilu igra i Olmo. Radi se o brzom i kvalitetnom igraču koji donosi prevagu. Igra za Španjolsku, a Dinamo mu je velika odskočna daska za dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski strateg poručio je kako se nada da će utakmica zadnjeg kola protiv Engleske odlučivati o prvom mjestu u skupini.

"Ispred nas su dvije opcije. Možemo biti prvi ili ispadamo. Želio bi da utakmica na Wembleyju odlučuje o prvom mjestu. To bi bio vrhunac, na tom stadionu smo napravili neke velike rezultate. Ali prije toga moramo dobiti Španjolsku," poručio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici skupine vodi Španjolska sa šest bodova, druga je Engleska s četiri boda, a Hrvatska je na začelju s jednim bodom. Do kraja natjecanja još su dvije utakmice. U četvrtak se sastaju Hrvatska i Španjolska, a u nedjelju Engleska - Hrvatska.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo