[FOTO, VIDEO] DALIĆ OTKRIO 11 ZA GRČKU? Vatreni trenirali pred novinarima i Rakitićevim roditeljima: / 'Ovo je povijesna utakmica'

Image
Foto: PIXSELL

Ako ćemo suditi prema viđenom na posljednjem treningu Vatrenih u Zagrebu u srijedu navečer, uoči prve utakmice baraža za SP, onda znamo Dalićevih prvih 11 za Grčku.

8.11.2017.
21:24
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, nakon kratkog zagrijavanja u obliku laganog trčanja i dodavanja s loptom na pomoćnom maksimirskom travnjaku Hitec-Kacijanu, podijelio je momčad u dvije grupe.

Na jednu stranu stavio je svoje glavne adute, na drugu rezerve. Kasnije su obje grupe između sebe odigrali popularnu "ševu", do trenutka kad je HNS dao znak novinarima da je gotovo s medijskom prisutnošću na treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] DALIĆ I MODRIĆ NAJAVILI UTAKMICU ODLUKE: ‘Ne smijemo srljati, moramo biti strpljivi. Mandžukić? Vidjet ćemo hoće li igrati ‘

Tako je Dalić u onu glavnu skupinu stavio Strinića, Vidu, Lovrena, Vrsaljka, Rakitića, Brozovića, Modrića, Kramarića, Perišića i Mandžukića (možda), udarnih 11 protiv Ukrajine u Kijevu uz povratnika Strinića na lijevom boku. Očekivano, rekli bi smo... Zašto mijenjati već prokušani recept...

Mandžo je lagano trenirao s loptom, nakon treninga će struka Vatrenih odlučiti hoće li zaigrati od prve minute protiv Grčke. Dalić je sam prije dva dana na presici u Hiltonu novinarima jasno dao do znanja kako u svojoj glavi ima jedanaest za Grčku, ali i kako ne želi otkrivati imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VATRENI ODRADILI TRENING NA HITREC-KACIJANU: Pogledajte kako je izgledala posljednja provjera za Grčku

Image

VATRENI ODRADILI TRENING NA HITREC-KACIJANU: Pogledajte kako je izgledala posljednja provjera za Grčku

Ono što se još ne zna je ime igrača koji će zaigrati na poziciji defenzivnog veznog, mjestu koje je ostalo upražnjeno ozljedom Milana Badelja. Odnosno Dalić zna tko će dobiti taj "specijal" razbijanja igre i pritiska na glavnog i jedinog pravog kreatora grčke momčadi Fortounisa, zna tko će biti korektor igre, onaj koji sve nadzire, koji čuva leđa Modriću i društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da će to biti ili Ivan Rakitić ili još uvijek ne sto posto spremni Marcelo Brozović, čiji je pretpoziv Dalić aktivirao nakon Badeljove dijagnoze. U igri je i Mario Pašalić, ali teško za očekivati da će mladi Pašalić dobiti tako važan zadatak u tako važnoj utakmici. Jer, ipak nema iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘HOĆU LI SE OPROSTITI POSLIJE SP-A?’ Kapetan odgovorio na pitanje koje muči cijelu naciju

Domagoj Vida na početku treninga, prilikom zagrijavanja, zvao je Lovrena da se zagrijava s njim, dodaje "iz prve". Upravo će spomenuti dvojac puno surađivati protiv Fourtounisa i društva. Mjesta kiksevima nema.

Osim brojnih novinara, fotoreportera, pripadnika osiguranja i policije, trening Vatrenih pratili su simpatični roditelji Ivana Rakitića, Luka i Kata Rakitić. Pozorno su pratili zagrijavanje svog sina i njegovih suigrača u koje će u četvrtak biti uperene "oči nacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKIBBE HVALI

Tata Luka nije bio raspoložen za razgovor, samo je kratko kazao kako je ovo povijesna utakmica i za Ivana i za njegove suigrače i čitavu naciju. I kako se Grčka mora pobijediti. Pa "da ne bi davao nikakve izjave".

No, smješak na njegovu licu i licu njegove supruge Kate, u trenutku kad smo mu dobacili kako je Dalić podjelom u dvije grupe i vježbom vjerojatno otkrio prvih 11 za Grčku, dao je do znanja da su vjerojatno upravo oni ti udarni Dalićevi "ratnici" za prvu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo