NAJAVIO UTAKMICU / Dalić otkrio koja četiri igrača neće koristiti protiv Egipta kao i što moramo poboljšati

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dalić je otkrio kako ga je oduševio izlet na piramide

25.3.2024.
18:26
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u utorak od 21 sat u Kairu protiv domaćina Egipta igra finale ACUD kupa.

Image
VELIKI IZAZOV /

Perković svjestan kakav nas protivnik čeka: 'Najjači su u grupi, ali nabrijani smo'

Image
VELIKI IZAZOV /

Perković svjestan kakav nas protivnik čeka: 'Najjači su u grupi, ali nabrijani smo'

Vatreni su finale izborili pobjedom nakon penala protiv Tunisa, dok je Egipat taj dvoboj izborio minimalnih 1-0 slavljem protiv Novog Zelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas finale s Egiptom i potpuno drukčija utakmica u odnosu na onu s Tunisom, igrat ćemo protiv momčadi koja će igrati više napadački. Egipćani igraju pred domaćom publikom, stoga očekujem puno više navijača na tribinama i puno bolju nogometnu atmosferu. To je za nas važna utakmica i dobar test, bit će vrlo teško, ali napravit ćemo sve da osvojimo turnir. Napravit ćemo nekoliko promjena u sastavu, stavit ćemo nekoliko svježih igrača", najavio je dvoboj izbornik Zlatko Dalić pa dodao:

"Protiv Tunisa sam zadovoljan pristupom, ali nije bilo dobro u fazi napada. Stvorili smo premalo prilika i uputili premalo udaraca prema protivničkim vratima. Sad to moramo poboljšati i ako želimo pobijediti Egipat morat ćemo biti puno bolji u igri prema naprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema četvorice

Protiv Egipta izbornik neće koristiti usluge Martina Erlića i Luke Ivanušeca, kao ni golmana Dominika Livakovića i Ivice Ivušića.

"Erlić i Ivanušec neće biti u konkurenciji, poštedjet ćemo ih današnjeg treninga i sutrašnje utakmice kako bi se u klub vratili zdravi. Nisu to ozbiljnije ozljede, ali opet ih treba poštedjeti. Svi ostali su u redu i, kako sam najavio, branit će Labrović i Kotarski, svatko po poluvrijeme. Želimo dati dečkima priliku da upišu nastup za hrvatsku reprezentaciju i da ih provjerimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je Dalić otkrio kako ga je oduševio izlet na piramide.

"Bio sam na piramidama prije petnaest godina kad sam bio trener Al Faisalyja i rekao sam igračima da bi bilo šteta da ne pogledamo to kad smo već tu. Zaista je bio lijep izlet i lijepo druženje. Egipat u odnosu na Katar? Očekujem u finalu bolju atmosferu, kao što sam već rekao, a što se tiče temperatura, u Dohi je bilo prevruće, a u Egiptu je nešto hladnije, čak i iznad naših očekivanja. No, mi moramo napraviti svoje, spremiti se. Očekujem lijepi ambijent i ugodno vrijeme za igru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo