DALIĆ OPET UDARIO PO IGRAČIMA TE NAJAVIO: /

'Vrijeme je da napravim ono što sam napravio prije Svjetskog prvenstva u Rusiji'

Image
Foto: Profimedia

Izbornik tvrdi da zna što je pošlo krivo u utakmicama Lige nacija i ne bježi od odgovornosti da sve to popravi

10.9.2020.
17:43
Profimedia
VOYO logo

Kad primite osam golova u dvije utakmice, malo to mjesta ostavlja za pozitivne komentare i pohvale. Upravo se nad hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon dvije utakmice u Ligi nacija nadvio taj oblak sumnje.

Dok svi skupa tražimo krivca ili više njih za ovakve nastupe neprepoznatljivih Vatrenih, izbornik Zlatko Dalić vrlo je jasno detektirao probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je da učinim ono što sam učinio i prije Svjetskog prvenstva. Moram vratiti kult reprezentacije, uzornu disciplinu, onu energiju i zajedništvo koje nas je krasilo tih dana. Jer ja na Euro ne namjeravam putovati da bi tamo bio puki sudionik, moj cilj je da reprezentacija još jednom bude konkurentna, da se bori za odličja, a ona danas to nije. Veliki je posao preda mnom i mojim suradnicima, težak zadatak, ali ostajem optimist. Jednom sam to učinio, znam što mi je posao", rekao je Izbornik Dalić u intervjuu za Jutarnji list.

Image
DALIĆ OBJASNIO ZAŠTO ZVIJEZDI VATRENIH NIJE DAO DA IGRA: /

'Pa ne možeš mi doći u reprezentaciju na 20 posto i očekivati da ćeš igrati'

Image
DALIĆ OBJASNIO ZAŠTO ZVIJEZDI VATRENIH NIJE DAO DA IGRA: /

'Pa ne možeš mi doći u reprezentaciju na 20 posto i očekivati da ćeš igrati'

'Tragičan pristup'

"Ono u Portugalu bilo je u pristupu tragično, nedopustivo je nestati s terena već nakon deset minuta utakmice. U Parizu smo bili dobri, organizirani i kompetitivni do 43. minute, kada nam je presudila naša stara boljka, ‘laganica’. Iz uvjerenja da kontroliramo igru rodi se opuštenost, samozadovoljstvo. Igrači odjednom zaborave da igraju protiv svjetskog prvaka, mlako uđu u nekoliko duela, a Francuzi nas, naravno, odmah kazne. Nije to Malta, Lihtenštajn, Andora pa da možeš mirno spustiti brzinu u niži stupanj i čekati poluvrijeme. Umjesto s vodstvom na stanku odlaziš u rezultatskom minusu, zbog čega kasnije istrčavaš u drukčijem raspoloženju. Nakon svega moram biti razočaran, teško mi se pomiriti s takvim propustima. I ne mislim se s njima pomiriti", rekao je Izbornik te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću nikoga preko noći otpisivati niti dopisivati krugu kandidata koji se iskristalizirao još tijekom kvalifikacija za Euro. Ono što želim jest da svaki igrač u analizi ovih utakmica pođe od sebe, neka pokuša objektivno sagledati što je pružio i što je propustio učiniti. I kada sljedeći put dobije pozivnicu, neka na okupljanje dođe milijun posto spreman!", rekao je Dalić te naglasio da ni on sam ne bježi od odgovornosti za poraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo