DALIĆ OTVORENO KRITIZIRAO IGRAČE NAKON UTAKMICE: / 'Pa ne mogu ja sad glumiti klauna pored linije'

Image

Dalić je komentirao i činjenicu da je Hrvatska, unatoč ne baš uvjerljivoj igri, ipak prva u skupini

30.3.2021.
23:05
VOYO logo

Nogometaši Hrvatske u utorak su navečer na Rujevici, u 3. kolu kvalifikacija za SP u skupini H, pobijedili Maltu s 3:0, ali tek nakon ulaska u igru Modrića, Perišića, Brekala i Barišića u drugom dijelu. Pogotke za Vatrene zabili su Ivan Perišić u 62. na asistenciju Barišića, Luka Modrić iz penala u 76. i Josip Brekalo u 90.

Nakon utakmice oglasio se za Novu TV izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u skupini. Ništa nas nije išlo u ove tri utakmice, mučili smo se puno i namučili se previše, sad se moramo spremiti za Euro. Probao sam od prve minute staviti svježe igrače, ali onda smo u drugom poluvremenu uveli igrače koje nisam planirao. Znam da igra nije na razini koju Hrvatska zaslužuje, ali bit će", rekao je Dalić.

Image
HRVATSKA - MALTA 3:0: /

Vatreni do bodova tek u drugom dijelu, nakon ulaska vedeta; Perišić, Modrić i Brekalo spasitelji Hrvatske

Image
HRVATSKA - MALTA 3:0: /

Vatreni do bodova tek u drugom dijelu, nakon ulaska vedeta; Perišić, Modrić i Brekalo spasitelji Hrvatske

'Bit ćemo prvi u skupini'

"Mora biti bolje na Euru, imat ćemo 10 dana priprema. Čeka nas puno posla. siguran sam da će bit bolje. Nekes tvari smo i danas vidjeli da moramo popraviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je komentirao i činjenicu da je Hrvatska, unatoč ne baš uvjerljivoj igri, ipak prva u skupini.

"Rekao sam da će biti takva grupa, Slovenija je dala protiv Hrvatske 120 posto i dalje nisu mogli. Tako će biti i dalje. Mi znamo što je naš cilj, mi ćemo biti prvi u grupi i plasirati se na Svjetsko prvenstvo sigurno", rekao je Izbornik za Novu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem u pristupu

Nakon utakmice za konferenciji za medije kritizirao je igrače zbog pristupa utakmici u prvom dijelu.

"Ja sam stvorio pritisak sam sebi. Nije to što ja hoću od Hrvatske. Neću ja sad sigurno glumit klauna i vikati pored linije 'Bliže, bliže!' Mi smo sve pripremili na sastancima i treninzima, ali jednostavno nas ne ide. Ali bit će bolje“, iskren je bio Dalić na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić se osvrnuo i na pojedince koji inače nisu u prvom sastavu Hrvatske, ali protiv Malte su dobili priliku. Nije bio baš zadovoljan.

"Očekivao sam više od njih. Igrali smo protiv Malte i oni tu ne mogu biti u strahu,. Shvaćam da je tu bilo pritiska da se utakmica mora pobijediti. Ti dečki moraju dati više. Ali ja sam njih stavio jer su najsvježiji. To vrijedi za sve igrače u prvom poluvremenu. Da je Vlašić dao gol u prvom dijelu, opustili bismo se, ali ovako smo bili u grču", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo