BIT ĆE TEŠKA ODLUKA / Dalić nikad nije imao veću muku s centarforima. Tko bi trebao igrati u napadu Hrvatske protiv Danske?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Za utakmicu s Danskom, koja je krucijalna, Dalić uglavnom na svim pozicijama zna tko će mu igrati, na svim pozicijama osim u napadu

20.9.2022.
9:38
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice u grupnoj fazi Lige nacija. Vatreni u četvrtak (20:45) na Maksimiru dočekuju Dansku, a tri dana kasnije (20:45) igraju protiv Austrije na Ernst Happel stadionu u Beču.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, pozvao je 25 igrača za ovu akciju i ima još sedmoricu na pretpozivu. Vatreni će u utorak i srijedu trenirati na Maksimiru, zatim će odraditi susret s Danskom, pa nastaviti s treninzima do subote kada putuju u Beč gdje u nedjelju igraju završnu utakmicu protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za utakmicu s Danskom, koja je krucijalna, Dalić uglavnom na svim pozicijama zna tko će mu igrati, na svim pozicijama osim u napadu. Dalić je do prije pola godine muku mučio s lošom formom gotovo svih naših napadača, ali sada je situacija potpuno drugačije.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Petković, Livaja i Kramarić u prednosti

Bruno Petković ponovo igra u vrhunskoj formi, ove sezone odigrao je već 17 utakmica, a na svom kontu ima šest golova i tri asistencije i to uglavnom sve protiv vrlo jakih i ozbiljnih protivnika. K tome, zabijao je u gotovo svim najvažnijim utakmicama Dinama ove sezone i trenutno je uz Mislava Oršića najbolji igrač Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ARE YOU NOT ENTERTAINED?' /

Ima li Dalić petlje iskoristiti gladijatora Petkovića? Bruni se dogodilo nešto nevjerojatno i izbornik to mora isprobati

Image
'ARE YOU NOT ENTERTAINED?' /

Ima li Dalić petlje iskoristiti gladijatora Petkovića? Bruni se dogodilo nešto nevjerojatno i izbornik to mora isprobati

Jedna od opcija je i Marko Livaja. Službeno najbolji nogometaš HNL-a prošle sezone, u novoj je već do sada skupio šest golova i šest asistencija za Hajduk i doprinio je u baš svim utakmicama Prve HNL ove sezone. Doduše, nije se iskazao u krucijalnim utakmicama za Hajduk, ali statistika mu je svakako impresivna.

Dakako, tu je i nominalno prvi napadač Vatrenih, Andrej Kramarić, ali on ove sezone, statistički gledano, nema baš impresivne brojke. U osam utakmica upisao je dva gola i dvije asistencije i možda nije baš u najpovoljnijoj poziciji pri izboru prvog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Čolak zabija najviše

Uz ovu trojicu Dalić još ima i Antonija Mirka Čolaka i Antu Budimira. Budimir je oduševio nastupima za reprezentaciju posljednje vrijeme, ali ove sezone u pet utakmica za Osasunu još nije zabio i ima samo jednu asistenciju. No, Dalić je izričito naglasio da mu se sviđa kako Budimir igra u reprezentaciji pa ne bi čudilo previše da baš s njim započne.

Na koncu tu je i Čolak, od svih naših napadača on je u najboljoj golgeterskoj formi, ove sezone zabio je već devet golova za Rangerse, međutim Dalić je na press konferenciji u ponedjeljak dosta žustro govorio o napadačima i selekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bruno je u boljoj formi nego što je bio prije. I golgeterskoj i igračkoj i zato je dobio poziv. On je igrač koji može biti prevaga za reprezentaciju ako bude u pravoj formi. Htio bih ga takvog kakav je bio prije dvije godine, konkretnijeg i okomitijeg u 16 metara, a imamo igrače u vezi koji mogu pripremati šanse. Htio bih da više bude u prilici realizirati šanse", komentirao je Dalić tako Petkovića, a zatim je govorio i o ostalima, posebice o Čolaku.

"Igra sjajno, zabio je devet golova i zato je na popisu. Ali zvali smo četiri napadača i on je peti na popisu. Pogledajte koga maknuti ili staviti. Pričali smo koga staviti, njega ili Budimira. Ali igrao je odlično protiv Francuske i Danske, borben je. Čolak igra dobro, a tu su i Livaja, Budimir, Petković. Ne mogu zvati osam napadača! Kad pogledamo sav taj učinak, tako smo odlučili. Mi radimo česte analize u stožeru, pratimo sve lige i svaku utakmicu pratimo svakog kandidata. Analiza je podrobna i kvalitetna. Ići će kvalitetni i nitko se neće osjetiti oštećenim. Napravit ćemo najkvalitetnije za Hrvatsku i što nama treba. S te strane, bit će ono kako treba biti", komentirao je Dalić tako svoju selekciju u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, kako se Dalić nije u potpunosti izjasnio tko će igrati u napadu, mi pitamo vas koga biste vi voljeli vidjeti u prvoj postavi Vatrenih?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo