NOVI IZAZOVI / Dalić najavio susret s Bugarskom i otkrio sastav: 'Sosa odmara, a jednu stvar vam neću reći jer ćete raditi dramu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska u utorak igra drugi susret u Dohi, a protiv Vatrenih zaigrat će Bugarska

27.3.2022.
16:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je sa Slovenijom u prvoj prijateljskoj utakmici koju su odigrali u Dohi.

Image
NOGOMETNI DORIAN GRAY /

Španjolci se ponovno klanjaju našem Luki, ali upozoravaju na jednu stvar: Trebamo li se brinuti?

Image
NOGOMETNI DORIAN GRAY /

Španjolci se ponovno klanjaju našem Luki, ali upozoravaju na jednu stvar: Trebamo li se brinuti?

Slovenija je do izjednačenog rezultata stigla u posljednjim trenucima utakmice. Hrvatsku je u vodstvo doveo Andrej Kramarić u 39. minuti, dok je remi Slovencima donio Jak Bijol u 91. minuti susreta. Sjajni branič dobro se snašao i glavom postigao svoj prvi pogodak u dresu Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić najavio je susret protiv Bugarske koji će Vatreni odigrati u utorak, ali je prvo rekao koju zaključnu o susretu sa Slovencima.

Žali zbog gola

"Žao mi je zbog gola koji smo primili u posljednjoj minuti iz prekida. Imali smo opomenu dvije minute prije tog ubačaja iz kuta kad nismo dobro reagirali i onda svejedno primimo pogodak. Već u početnoj formaciji nismo dobro stajali, stvorila se rupa, ali, dobro… Bolje da se desilo sad nego kasnije. Sutra ćemo dobro proanalizirati spomenutu situaciju, vidjeti gdje smo pogriješili i to ispraviti. Tužan sam što smo remizirali, igrali smo dobro, pogotovo nakon uvodnih 20 minuta. Neki igrači bili su u grču, ali, sve u svemu, bilo je dobro", počeo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Potom je najavio susret s Bugarskom.

"Mi smo svoje probleme riješili prije četiri mjeseca. Mirni smo i spokojni, ono što sad moramo jest provjeriti neke stvari, to je posao mene kao izbornika. Moramo dobiti odgovore na neka pitanja, a priliku imamo jedino sad. Poslije dolaze natjecateljske utakmice kad više neće biti potpitanja, zato ćemo dati priliku svim igračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji jedna dvojba

Otkrio je da Borna Sosa ima malih problema s ozljedom, i sastav koji bi trebao početi.

"Na vratima će krenuti Ivušić, a imamo malih problema u obrani jer Sosa osjeća bol i mislim da neće igrati. Iznenadio me jer je došao na okupljanje s ozljedom o kojoj nije pričao. Htio je biti s nama, pokušavao je, mučio se, ali nećemo forsirati. Neka se spreman vrati u klub", otkrio je pa najavio sastav za Bugare:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoperi će biti Škorić, Vida, Ćaleta-Car, a na lijevom boku kreće Barišić, dok na desnom možda krene Juranović, iako bi mu to bila druga utakmica. U veznom redu kreću Moro, Pašalić i Majer, dok će napadači biti Vlašić i Livaja. U maloj smo dvojbi kad je u pitanju desni bok, ali neću vam reći o kome razmišljamo jer će te raditi dramu oko toga", kaže Dalić.

Image
Foto: PIXSELL

Borna Sosa imat će posebnu ulogu u 3-5-2 sustavu kao lijevi bek-krilo, koje će se ubacivati naprijed i vraćati u obranu. To bi trebao raditi u suradnji s Josipom Juranovićem na desnoj strani. Borna igra u takvom sustavu već neko vrijeme u Stuttgartu. Očekuje se kako će na toj strani u toj formaciji započinjati Ivan Perišića, ali Borna Sosa također će biti bitan. "Tri godine sam u Stuttgartu igrao u sustavu 3-5-2, posljednjih sedam ili osam utakmica ponovno igramo u sustavu s četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Sustav 3-5-2 je dosta zahtjevan, ali svaki sustav ima svoje prednosti i mane. U svakom slučaju, vidjet ćemo u ovim dvjema utakmicama leži li nam taj sustav ili ne i onda ćemo moći nešto više reći po tom pitanju", kazao je Borna Sosa u srijedu u obraćanju javnosti.

Za kraj je pohvalio hrvatski nogomet i otkrio koga bi volio izvući u ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je pet puta nastupila na svjetskim prvenstvima i osvojila dvije medalje. Tko to ima? A mi to podcjenjujemo. Zemlja s četiri milijuna stanovnika ostvarila je takve fantastične rezultate", a za ždrijeb tvrdi:

"Naravno da bi bilo dobro kad bismo izvukli Katar, bez obzira na to što nikog ne podcjenjujemo. Nama je cilj proći skupinu, napraviti taj prvi korak. Bit će teško, u Kataru će biti najbolje reprezentacije na svijetu, ali vjerujem u nas i našu momčad. Ne želim govoriti o nekim višim ciljevima,uvijek idemo korak po korak", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo