DALIĆ ODGOVORIO NA PITANJE KAKVA JE BUDUĆNOST BORNE SOSE U REPREZENTACIJI: / 'Drago mi je da je ovako završilo...'

Image

Mladi i talentirani 23-godišnji hrvatski nogometaš Borna Sosa shvatio je svoju pogrešku

17.5.2021.
13:37
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ZlatkoDalić u ponedjeljak je objavio popis igrača na koje računa za Europsko prvenstvo. Očekivano, na njemu nije bilo Borne Sose. Kao što je poznato on je nedavno rekao 'da' Njemačkoj, no zbog Fifinih pravila ipak neće moći braniti njihove boje.

Image
SOSA SE JAVNO ISPRIČAO HRVATIMA I STAVIO NA RASPOLAGANJE: /

'Ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu'

Image
SOSA SE JAVNO ISPRIČAO HRVATIMA I STAVIO NA RASPOLAGANJE: /

'Ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu'

"Drago mi je da je sa Sosom ovako završilo. Nadam se da će on svojim igrama i ponašanjem, nadam se, zaslužiti mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Hrvatska nema luksuz da otpisuje takve igrače. Objasnio sam mu situaciju, dečko je prihvatio sve i nadam se da će uskoro biti u dresu hrvatske reprezentacije", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sosa se prije nekoliko dana ispričao putem stranice HNS-a.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

“Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar. Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.

Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji.”

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo