HRVATSKA - MALTA 3:0: / Vatreni do bodova tek u drugom dijelu, nakon ulaska vedeta; Perišić, Modrić i Brekalo spasitelji Hrvatske

Image

Hrvatska je uzela bodove i protiv Malte

30.3.2021.
22:34
VOYO logo

Kvalifikacije za SP u Kataru: 3. kolo skupine H; Rijeka - Rujevica

HRVATSKA - MALTA 3:0

Hrvatska: Livaković; Juranović, Vida, Duje Ćaleta Car, Melnjak; Kovačić, Badelj, Pašalić; Vlašić, Budimir, Oršić

Malta: Bonello; Pepe, Borg, Shaw; Gulliaumier, Kristensen, Camenzuli, Mbong; Pisani, Teuma, Satariano

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Hrvatske u utorak su navečer na Rujevici, u 3. kolu kvalifikacija za SP u skupini H, pobijedili Maltu s 3:0, ali tek nakon ulaska u igru Modrića, Perišića, Brekala i Barišića u drugom dijelu. Pogotke za Vatrene zabili su Ivan Perišić u 62. na asistenciju Barišića, Luka Modrić iz penala u 76. i Josip Brekalo u 90.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VATRENI U NIKAD VIĐENOM SASTAVU LOME MALTEŽANE: Pogledajte kako izgleda utakmica na Rujevici

Image

VATRENI U NIKAD VIĐENOM SASTAVU LOME MALTEŽANE: Pogledajte kako izgleda utakmica na Rujevici

Vatreni se mučili bez vedeta, iako su napadali non-stop

Hrvatska se u prvom poluvremenu mučila bez glavnih vedeta. Prvo je u 2. minuti Nikola Vlašić umalo zabio, da bi u 14. Mario Pašalić glavom stresao gredu, da bi Juranović u 18. igrao rukom u kaznenom prostoru Hrvatske ali sudac to nije svirao, nema ni VAR-a, pa smo se u toj situaciji izvukli, Maltežani su druge strane poludjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadala je Hrvatska, napadala ali nikako nije mogla zabiti. Zlatko Dalić na poluvremenu je Modrića, Brekala i Perišića poslao na intenzivno zagrijavanje da bi ih u 56. uveo u igru.

Sedam promjena u odnosu na Cipar

I onda je Hrvatska počela zabijati i na njihovim krilima došla do važna tri boda. Nije ovo bila uvjerljiva predstava Vatrenih ali veseli što smo konačno probili led s golovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Dalić je u odnosu na Cipar napravio čak sedam promjena, Melnjaku i Vidi je dao šansu od prve minute, isto kao i Juranoviću na desnoj strani. Budimira je gurnuo u špicu napada, Vlašića i Pašalića iza njega, Badelja i Kovačića u sredinu. Trudili su se dečki, davali sve od sebe ali nisu mogli zabiti gol.

Slovenija doživjela drugi poraz

U ostalim utakmicama skupine H selekcija Cipra priredila je iznenađenje pobijedivši kod kuće Sloveniju s 1:0. Pogodak odluke zabio je Ioannis Pittas u 42. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka je kod kuće svladala Rusiju s 2:1 i dodatno zakomplicirala situaciju u skupini. Pogotke su za Slovake dali Skriniar (38) i Mak (74), a za Rusiju Fernandes (74)

Hrvatska i Rusija vode sa po šest bodova, Slovačka ima 5, Cipar četiri boda, Slovenija tri, a Malta jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije se nastavljaju 1. rujna kada Hrvatska gostuje u Rusiji.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H: Cipar - Slovenija 1-0 (Pittas 42) HRVATSKA - Malta 3-0 (Perišić 62, Modrić 76pen, Brekalo 90) Slovačka - Rusija 2-1 (Škriniar 38, Mak 77//Fernandes 74)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 - Gotova je utakmica.

90' - GOOOL - Josip Brekalo je zabio za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Mirno privode Vatreni utakmicu svome kraju.

84' - Vatreni su na pragu nova tri boda u ovim kvalifikacijama, šestog od devet mogućih, koliko smo mogli osvojiti da nismo izgubili od Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Zaleđe, šteta. Lovrić je bio u zaleđu.

78'- Kristijan Lovrić debitira za Hrvatsku, Oršić izlazi van. Bio mu je to osmi nastup za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOL: Luka u jednu, Bonello u drugu stranu za 2:0. To je njegov 17. pogodak za Hrvatsku i odlijepio se od Nike Kranjčara, koji je držao sedmu poziciju na vječnoj ljestvici strijelaca Hrvatske.

74' - Evo nam petog udarca iz kuta u nastavku, drugog u nastavku. I evo ga, jedanaesterac za Hrvatsku. Dvojica nogometaša Malte sudarila su se i očito igrala rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Mirno gradimo napad u ovim trenucima.

66' - Vatreni napadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Ufff, kako je ovo bilo blizu. Vlašić je tukao iz prve ali otišlo je to pored vrata od trave. Niksija neće pa neće ali igra odlično.

62' - GOOOL - Ivan Perišić zabija za 1:0 nakon što je lopta došla od igrača koji su ušli, Borne Barišića, oboje su ušli prije 6 minuta u igru. Nakon više od pola sata zabili smo Malti nakon što smo napadali. Juranovićev centaršut isprva nije našao nikoga u kaznenom prostoru, došao je do lijeve strane i Barišića koji je pokazao kako se ubacuje, ubacio je u srce peterca gdje je natrčao Perišić i zakucao u mrežu 27. put u hrvatskom dresu. Bravo dečki, bravo Ivane i bravo izborniče na odličnom, fantastičnom nosu i potezima, izmjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Malta se uspješno brani- Pola sata je do isteka 90.

57' - Sprema se još jedna izmjena u Hrvatskoj. Melnjak će izaći, Barišić ulazi, Perišić isto ulazi. Novo ofenzivno rješenje u izgradnji napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Modrić ulazi, Badelj izlazi. Brekalo ulazi umjesto Ante Budimira. Brekalo u vrhu napada kao druga napadačka opcija Zlatka Dalića.

53' - Oršić je ubacio s desne strane, ali Pašalić je to tukao visoko.

50' - Oršić je propustio dobru priliku, Mbong je pogriješio, Oršić je uzeo loptu na nekih 10 metara od gola, pokušao prebaciti Bonella ali vratar Malte to brani.

47' - Kakva šansa! Juranović je s desne strane jako lijepo odigrao prema Vlašiću koji je tukao neometano s nekih 11 metara ali ravno u ruke Bonella.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Modrić, Brekalo i Perišić su vrlo intenzivno radili na poluvremenu, zagrijavali se. Mogli bi ih vrlo skoro svu trojicu vidjeti na travnjaku, ako ne svu trojicu onda barem jednog od njih.

45'+1 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' - Još samo minuta.

45' - Još malo pa će isteći i 45. minuta prvog dijela. Čekamo da vidimo koliko će se još igrati.

43' - Slobodan udarac za Oršića s 27 metara, ubačena lopta na Ćaleta Cara koji je ubacio u sredinu ali prekršaj. No, usporena snimka pokazuje malo drugačije, pitanje je naime je li uopće i bilo udarca u lice, kako to sugeriraju Maltežani. Čini nam se kako je Duje Ćaleta Car bio najviši u skoku.

41' - Vlašić, Pašalić, Budimir i Oršić pokušavaju, trude se u napadu, Budimir ide dosta visoko loptu, kao da je nestrpljiv. Ajmo dečki, možete vi to!

39' - Dosta naši nogometaši igraju po lijevoj strani na kojoj su Oršić i Melnjak.

38' - Melnjak pokušava ubaciti prema Pašaliću koji se bori, raspoložen je Mario ali ne može sam u napadu.

35' - Pletemo mrežu oko gola Malte. Oršić ubacuje s nekih 30 metara od gola ali prekršaj u napadu Vide u skoku.

33' - Vatreni napadaju, Maltežani se brane, ne žure se u napadu.

32' - Kakva sad akcija Vlašića po lijevoj strani, okrenuo je čuvara, ušao u kazneni prostor do peterca i ubacio u sredinu ali nije bilo nikog. Šteta, odlično je ovo bilo.

27' - Tvrda utakmica, očekivali smo takvo što. Maltežani su organizirani u obrani. Jako gusto stoje, blok im je čvrst. Strpljivo, samo strpljivo, to je jedan od recepata za Hrvatsku večeras protiv Malte.

23' - Treći korner za naše ali ništa. opet na glavu malteškog braniča.

21' - Pokušao je Oršić s nekih 15 metara onako u svom Oršićevskom stilu, lagano lijevo ali nije mu dobro sjelo kao protiv Tottenhama, imao je već takvih golova.

20' - Badelj se sad povukao u zadnju liniju. Evo sad pokušaj, Maltežani u bloku, udarac ali ništa.

18' - Malta po novim izbornikom igra dobro, snažno je iskoračila. Je li ruka Juranovića? Bila je sad jedna vruća situacija, skočili su Maltežani. Uf, ruka, usporena snimka pokazuje da je bila ruka ali nema ništa, igra se nastavlja. Uf, sreća da nema VAR-a. Juranović je bio u obrambenim zadacima s Pisanijem koji ga je pokušao okrenuti jednom loptom, ali Vatreni je zaustavio loptu rukom u kaznenom prostoru, visoko iznad glave, sudac je ostao nijem na što su Maltežani poludjeli.

16' - Drugi ubačaj za Hrvatsku iz kornera, ali ništa ni od njega.

Image
Image

30.03.2021., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo u Katru 2022., skupina H, 3. kolo, Hrvatska - Malta. Mateo Kovacic, Bjorn Kristensen. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

14' - Trese se greda sad, Mario Pašalić je bio viši u skoku od Mbonga i tukao glavom, te pogodio okvir.

13' - Korner je za Hrvatsku. Oršić je ubacio ali izbacuju to Maltežani.

11' - Malta je pucala u okvir gola. Napadač Malte se sletio po lijevoj strani, Juranovićevoj i u duelu s njim došao do kaznenog prostora i tukao u ruke Livakovića.

10' - Juranović protiv Camenzulija na desnoj strani terena, to će biti dvoboj koji će biti pod posebnim povećalom večeras.

9' - Malta ne može doći do 25 metara do gola Hrvatske. To je dobro, treba ih držati što dalje od gola.

7' - Malta ne može iznijeti loptu na svoju polovicu, opet kreće Hrvatska u novi napad. Vida dodaje Juranoviću, Budimir prilazi po loptu. Melnjak je pokušao ubaciti Vlašiću ali ne uhvatljiva lopta.

6' - Melnjak i Oršić su na lijevoj strani dva na jedan, ubačena lopta, pritisak Hrvatske, Oršić gubi loptu ali Maltežani panično ispucavaju. Nastavlja se pritisak Hrvatske.

4' - Zgusnuta sredina terena kod Maltežana, puštat će bokove i tu je naša šansa. Treba biti strpljiv, ne treba srljati ali isto tako treba stremiti ka dubini.

2' - Vida stoji vrlo visoko naprijed. Vlašić u prilici, jako lijepo proigravanje Milana Badelja za Vlašića koji je tukao ali blizu je to prošlo. Neka ovo bude prava najava koja nas očekuje. Jedna ofenzivna Hrvatska, raspoložena.

1' - Odmah presing Hrvatske, napali su visoko.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska! Vida po šesti put vodi Vatrene kao kapetan.

20.42' - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

20.40' - Igrači su izašli na travnjak. Slijede himne. Prva je na redu ona Malte.

20.38 - Igrači su spremni u tunelu.

20.34 - Još nas malo dijeli do početka utakmice na Rujevici.

Image
Image

30.03.2021., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo u Katru 2022., skupina H, 3. kolo, Hrvatska - Malta. Mislav Orsic, Mateo Kovacic, Nikola Vlasic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

19:15 - Stigli su i početni sastavi. Za Hrvatsku će danas od prve minute nastupiti: Livaković, Juranović, Vida, Duje Ćaleta Car, Melnjak, Kovačić, Badelj, Pašalić, Vlašić, Budimir i Oršić. Ovakav sastav Vatrenih još nismo gledali u akciji.

18:00 - Poraz od Slovenije, neuvjerljiva subotnja pobjeda nad Ciprom, navijači i javnost očekuju da hrvatska nogometna reprezentacija počne ličiti na sebe u kvalifikacijama za SP.

Promjene za Maltu

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić jučer je na presici najavio promjene u sastavu u odnosu na Cipar u subotu, a njih bi moglo biti, trebalo bi ih biti, čak sedam. Dalić je naglasio kako promjene nisu zato jer podcjenjuju Maltu, već jer žele sa svježim snagama protiv Maltežana.

"Što se tiče sastava odmorit ćemo neke igrače, to će sigurno biti Luka Modrić koji će za početak biti na klupi. Vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Želimo staviti manje potrošene igrače, ne zato što potcjenjujemo Maltu nego da stavimo svježije igraće", dodao je izbornik.

Juranović i Melnjak od prve minute

"Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko se dosta potrošio, isto i Barišić, Kramarić je čim je ušao krivo stao i pustili smo ga doma da se liječi. Budimir će biti u špici jer nemamo drugog napadača.Još ćemo vidjeti kod stopera u kakvom su stanju Lovren i Vida, ali tko god da bude igrao morat će dati maksumum, nije da smo puni samopouzdanja. Luku ću koristiti ako budem trebao", pojasnio je promjene u sastavu Dalić.

Milan Badelj je kazao kako će hrvatska reprezentacija trebati težiti ka dubini, protiv momčadi koja ne igra na tu dubinu.

"Očekujemo tip utakmice u kojem će se od nas tražiti da budemo pravi i da inzistiramo na načinu na koji mislimo da je pravi, da se probije bunker. Kretanje u prazan prostor, traženje dubine koju će oni minimalizirati. To su smjernice koje moramo pratiti", najavio je utakmicu Badelj.

"Moramo pronaći tu kompaktnost i zajedništvo na terenu, moramo biti ekipa 90 minuta, bitno je da budemo ekipa u svakom trenutku utakmice", kazao je Badelj dodavši da hrvatsku reprezentaciju očekuje tvrda utakmica.

Sedam promjena?

Iz sastava tako, prema našim prognozama, tako ispadaju Borna Barišić, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović, Ivan Perišić, Luka Modrić i Josip Brekalo, a prvih 11 protiv Malte trebali bit činiti - Livaković; Juranović, Vida, Duje Ćaleta Car, Melnjak; Kovačić, Badelj, Pašalić; Vlašić, Budimir, Oršić. Vida će preuzeti kapetansku vrpcu.

Deveti službeni međusobni susret

Za spomenuti i kako su nogometne reprezentacije Hrvatske i Malte odigrali ukupno 8 međusobnih utakmica (šest u kvalifikacijama za Euro i dvije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo), a Maltežani su jedini bod 2005. kada je Vatrene u prednost doveo veliki Niko Kranjčar u 19. minuti, a Stephen Wellmann nas je tada šokirao golom u 74. Vrijednost hrvatske reprezentacije po Transfermarktu je 348 milijuna eura naspram 6.3 milijuna eura koliko vrijede Maltežani. Jedan Šibenik vrijedi više, 7.3 milijuna.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo