DALIĆ IZNENADIO IZJAVAMA NAKON POBJEDE VATRENIH: / 'Pitanje je još koliko ću ja biti izbornik...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić komentirao je atmosferu, igru i utakmicu s Walesom

11.10.2019.
0:08
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine nakon što je u susretu 6. kola E skupine pred 33.000 gledatelja na stadionu Poljud pobijedila Mađarsku sa 3-0.

Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Modrić (5) i Bruno Petković (24, 42). Ivan Perišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar Laszlo Kleinheisler je isključen u 57. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se pobjednički nakon četiri i pol godine na splitski Poljud, a u ozračju prepunog stadiona i 33 tisuće navijača izabranici Zlatka Dalića su svladali Mađarsku s uverljivih 3-0. Svjetski doprvaci su rutinski dominirali od prve minute i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, a Hrvatska je do pobjede došla u prvom dijelu kada su kaznili sve pogreške Mađara.

Vatreni su konačno prekinuli i "crni" niz s Poljuda, gdje su od 12 odigranih utakmica do večeras dobili samo jednu. Također, pobjeda protiv Mađarske Hrvatsku odvodi nadomak plasmana na Euro, koji mogu osigurati već u nedjelju u Walesu - i prije posljednje utakmice u skupini sa Slovacima u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] MODRIĆ NAHVALIO ATMOSFERU NA POLJUDU PA BOCNUO BIJELE: /

Hajdukovim navijačima teško da će se svidjeti njegova šala

Image
[VIDEO] MODRIĆ NAHVALIO ATMOSFERU NA POLJUDU PA BOCNUO BIJELE: /

Hajdukovim navijačima teško da će se svidjeti njegova šala

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

10.10.2019., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 6. kolo, Hrvatska - Madjarska. Domagoj Vida, Bruno Petkovic, Ivan Rakitic, Nikola Perisic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Povijesna atmosfera

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić komentirao je atmosferu, igru i utakmicu s Walesom.

"Čestitam igračima. ali čestitam i navijačima, u povijesti Hrvatske nije se igralo pred boljom atmosferom, bez povika, bez uvreda, bili smo naježeni, igrali kao u transu. Split, Dalmacija, Hrvatska... hvala na ovakvom ambijentu i kažem da nikada u povijesti se nije igralo u ovakvom ozračju. Ovo je za Hrvatsku dokaz da se može nešto napraviti ako smo zajedno. Igrači su bili veličanstveni, možda smo u drugom poluvremenu stali, ali znali smo da će biti dobro", kazao je Dalić na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašaj Perišića

Zatim je nastavio o ambijentu i Perišićevu promašenom penalu.

"Kada smo pričali o Poljudu, uvijek je tu bila sjajna atmosfera i tko to ne bi poželio ponovno vidjeti. Zašto je Ivan pucao lijevom nogom? Htio je dati gol u Splitu, nisam ga pitao zašto je pucao lijevom, može dobro pucati s obje noge. Luka mu je dao da puca iako je on trebao pucati, njemu je trebao ovaj gol, ali, eto, nije ga dao", kaže izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

02.07.2019., Kastela - Policija je tijekom jutra zapocela ocevid na mjestu pronalaska tijela koje je pronadjeno prilikom gasenja pozara sinoc pored groblja u Kastel Sucurcu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dvojbe oko sastava

Imao je dvojbu oko sastava.

"Rekao sam da ja moram sa stožerom sve napraviti, ali i da moram čuvati kuću, što znači da moram vjerovati svim igračima, čak i onima koji ne igraju. Mi moramo biti zajedno, kompaktni... Rekao sam i tko ne igra u klubu da neće igrati, ali mislim da ne bi bilo dobro da Rakitić i Rebić nisu igrali. Rebić je bio možda i najbolji pojedinac, ima vremena za Vlašića i Brekala, i oni su zaslužili da igraju, ali reprezentacija je specifična i eto", kaže Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi

Hoće li se ponoviti Azerbajdžan?

"To je jedan problem koji se javlja. Mi za tri dana imamo utakmicu, u subotu putujemo, u nedjelju igramo, to nije dobro za nikoga. I onda se svi pitaju zašto su ozlijeđeni igrali... Pokušat ćemo ekipu presložiti, ali nama se tamo pruža šansa da osiguramo prvenstvo. Prošli put ja nisam bio na nivou, moram razgovarati s igračima i morat ćemo malo osvježiti", kaže Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Kalkulacije?

"Svejedno je nama kako drugi igraju, mi odlučujemo sami i o sebi. Mi moramo imati 15 bodova, što sam već rekao. U Cardiffu nam se rješava pitanje Eura i nećemo se osvrtati na druge rezultate. Nisam u tijeku tih kalkuilacija. Nama treba pobjeda i na to idemo", odlučan je izbornik.

'Pitanje je koliko ću biti izbornik'

Hoće li reprezentacija ponovo igrati na Poljudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je koliko ću ja biti izbornik. Rekao sam prošli put, nikome nije na ponos da Hrvatska nije bila tu tako dugo. Što i kako je bilo, tu ne ulazim. Ali evo dokaza da Split i Dalmacija žele reprezentaciju. Sebi sam postavio dva cilja nakon SP-a, Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Euru. Ako ja budem izbornik Hrvatska će igrati tu već za dva mjeseca", kazao je izbornik.

Petković je novi hit-igrač i Modrićeva proslava

"Hrvartska je dobila kompletnog igrača u Petkoviću, imali smo ih i prije, ali on je najkompletniji. Ima sve - visinu, skok, osjećaj za gol, ako tako nastavi s Bjelicom. Samo da ga ne prebaci, ako tako nastavi bit će od velike koristi", veli Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava Luke Modrića bila je posebna.

"Luka je bolje slavio ovaj gol nego onaj na SP-u, otkočio je sve emocije i to mu je mnogo značilo. Svima nam je bilo fenomenalno, trebalo je ostati normalan u ovakvom ambijentu", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povukao se u drugom poluvremenu.

"Napravili smo zamjene da odmorimo Luku, Rakitića i Perišića. Čuvali smo loptu i rezultat, šteta da nismo dali još koji gol, malo smo zakočili i nadam se da smo ostavili snage i energije za Wales", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

10.10.2019., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 6. kolo, Hrvatska - Madjarska. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Šanse za nešto na Euru?

"Moramo ići korak po korak, najprije osigurati prvenstvo, a onda će biti vremena za pripremati se. Imamo kvaliitetu za napraviti nešto na Euru. Trebamo naći još dvojicu, trojicu mlađih igrača i moramo sačuvati ove senatore da budu tu. Možemo puno napraviti, ali ne bih htio preskakati, neka mi najprije osiguramo Euro", kaže Dalić.

Što je važno kod igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je bitna ta komunikacija i njihovo upoznavanje, tu nemamo vremena, samo malo priče i analize. Kada netko novi dođe treba vremena da se prilagodi. Ti stariji igrači kada dođu znaju se u dušu, i danas je to urodilo plodom. Vlašić i Brekalo nam nose veliku energiju i oni su budućnost, obojica su potentni, eksplozivni i nose nam puno toga", završio je Dalić.

"Pridružuju se Vatreni željama i molitvama da potraga bude uspješna i da nam se kapetan Dino vrati živ", rekao je Dalić na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo